Disi Citir ici Yumusacik 

Yogurtlu Citir Ekmek  





Malzemeler

1 buyuk Su Bardağı (240 ml ) ılık Su 10 g yaş Maya (veya 1 Tatli Kaşığı İnstant Maya) 1 Tatli Kaşığı Bal (veya TozŞeker) 300 g tip 550 lilik özel Buğday Ekmek Unu 70 g tip 450 lilik normal pastalarda kullandığımız Un 130 g tip 1150 lilik çavdar Unu 100 g Beyaz Yoğurt 2 Tatli kaşığı Tuz 2 yemek kaşığı Balzamik Sirke (açık renklisinden) Tercihen arzuya göre Ekmek Baharatlari (benim kullandiklarım Kişniş, Rezene Kimyon Tohumlu bir baharat Karışımıydı)

Hazirlanisini Videomdan izleyebilirsiniz... 


Not: Hamuru yogururken hic un takviyesi yapmayin! Sert olcak olursa cok az su ilavesi yapın.. Kolay gelsin ve afiyet olsun
Gülsevenin Mutfağından herkese Sevgiler

Kommentare