Şeftalilili Fındıklı Giotto Yaşpasta ~ Giotto Nusstorte mit Pfirsichen

Şeftalilili Fındıklı Giotto Yaşpasta



 





Malzemeler:

Pandispanyasi için:
3 Yumurta Sarısı
3 Yumurta Beyazı
3 Yemek Kaşığı soğuk Su
100g Şeker
1 Paket Vanilya Şekeri
1 Tutam Tuz
50 gr Un
50 gr Nişasta
1 ½ Çay kaşığı kabartma tozu
100 g öğütülmüş fındık


Ic Kreması için:
6 yaprak sığır jelatin
1 Kavanoz Şeftali Kompostosu (850 ml)
250 gr mascarpone
75 gr Şeker
1 Paket Vanilya Şekeri
2-3 Yemek Kaşıpı Limon Suyu
4 Paket Giotto (bir paketinde 10 adet top var)


Süsleme için:
50 gr File Badem
400 gr sıvı Krema
2 EL Krema Sertleştiricisi
1 Paket Vanilya Şekeri

Hazırlanışı:

  1. Yumurtaları ayırın.
Yumurta akını 3 Yemek Kaşığı soğuk Su ile katılaşana kadar çırpın. Ve 100 gr şekeri, Vanilyayı ve tuzu içine ilave edin.
Yumurta sarılarını teker teker ilave edin. Nişasta, un ve Kabartma Tozunu eleyerek katıp karıştırın. En son olarak öğütülmüş Fındıklarıda ekleyip Kelepçeli Pasta Kalıbına döküp
  1. önceden ısıtılmış Fırında 175 ° C yaklaşık 25 dakika pişirin.
Kalıbın içinde soğumasını bekleyin, soğuyan Pandispanyayı iki Taban olacak şekilde kesin. Pandispanya Tabanını birisini tekrar Kek kalıbının içine yerleştirin.
  1. Jelatini ıslatın.
    Şeftalilerden 2 tanesini kenara ayırın geriye kalanını Püre edin.
    Mascarpone, 75 gr şeker ve limon suyunu karıştırın. Şeftali Püresini ilave edin.
    Jelatinin suyunu sıkıp hafif eritip Mascarponeli karışımın içine ekleyin.
    Ve Pandispanya Kekin üzerine dökün 30 Giottos içine basın ve ikinci kat ile kapatın. Yaklaşık 4-5 saat buzdolabında bekletin, hatta bir gece Buzdolabında beklerse daha iyi olur.
  1. File Bademleri Tavada kavurun.
    Önceden ayırdığınız 2 Şeftaliyi ince ince kesin.
    Sıvı Kremayı Krema Sertleştiricisi ile çırpın.
    1 paket vanilya şekeri ilave edip tekrar karıştırın ve Pastanın dışını yani üzerini ve kenarlarını Krema ile kaplayın.
    Kavrulmuş File Bademleri Pastanın kenarına serpiştirin, Şeftali ve Giotto Topları ile Pastayı süsleyin.

Deniyeceklere şimdiden Afiyet olsun

Roseladys Kitchen /
Gülsevenin Mutfağı




......................................................................................................................................................

Giotto Nusstorte mit Pfirsichen




Zutaten:
Für den Biskuitteig:
3 Eigelb
3 Eiweiß
3 EL kaltes Wasser
100 g Zucker
1 Päckchen Vanillin Zucker
1 Prise Salz
50 g Mehl
50 g Speisestärke
1 ½ TL Backpulver
100 g gemahlene Haselnüsse

Für die Füllung:
6 Blatt Gelatine
1 Dose Pfirsiche (850 ml)
1 Päckchen Vanillin Zucker
75 g Zucker
250 g Mascarpone
2-3 EL Zitronensaft

4 Packungen Giotto (a 10 Stück)

Für die Verzierung:
50 g Mandelplättchen
1 Päckchen Vanillin Zucker
400 g Schlagsahne
2 EL Sanaparat oder 2 Päckchen Sahnesteif

Zubereitung:

  1. Eier trennen.
    Eiweiß und 3 EL kaltes Wasser steif schlagen, dabei 100 g Zucker, 1 Päckchen Vanillin Zucker und Salz einrieseln.
    Eigelbe nacheinander unterrühren. Mehl, Stärke und Backpulver mischen, mit den gemahlenen Haselnüssen unterheben.
  2. Den Boden einer Springform (26 cm) fetten und mit Mehl bestäuben.
    Im heißen Ofen (175°C) ca. 25 Minuten backen.
    Boden in der Form auskühlen lassen, quer halbieren. Um den unteren Boden einen Tortenring legen.
  3. Gelatine einweichen. Pfirsiche abtropfen, 2 Stück beiseite legen, Rest Früchte pürieren. Mascarpone, 75 g Zucker und Zitronensaft mischen. Püree einrühren. Gelatine ausdrücken, auflösen, unter die Creme ziehen. Auf den Boden streichen. 30 Giottos hinein drücken und mit zweiten Boden bedecken. Etwa 4-5 Stunden kühl stellen.
  4. Mandelblättchen rösten. Rest Pfirsiche in Spalten schneiden. Sahne mit Sanaparat oder Sahnesteif steif schlagen. 1 Päckchen Vanillin Zucker einrieseln. Torte mit Sahne einstreichen. Mandelblättchen an den Rand drücken, die Torte mit Pfirsichen und Rest Giottos verzieren.

Guten Appetit und
Liebe Grüße aus

Roseladys Kitchen /
Gülsevenin Mutfagi


Kommentare

  1. Merhabalar,

    sigir jelatini nerden bulabilirim??

    Sevgiler, Fadime

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Merhaba, Sığır Jelatinini büyük alışveriş merkezlerinden temin edebilirsiniz. Internetde Amazon üzerindende alabilirsiniz, aksi taktirde ona benzer ürünlerde var mesela "agar agar" oda bitkisel jelatin..
      sevgilerimle...

      Löschen

Kommentar veröffentlichen