Şeftalilili
Fındıklı
Giotto Yaşpasta
Malzemeler:
Pandispanyasi
için:
3 Yumurta
Sarısı
3 Yumurta Beyazı
3 Yemek Kaşığı
soğuk Su
100g Şeker
1 Paket Vanilya Şekeri
1 Tutam Tuz
50 gr Un
50 gr Nişasta
1 ½ Çay
kaşığı kabartma tozu
100 g öğütülmüş
fındık
Ic Kreması
için:
6 yaprak sığır
jelatin
1 Kavanoz Şeftali Kompostosu (850 ml)
250 gr mascarpone
75 gr Şeker
1 Paket Vanilya Şekeri
2-3 Yemek Kaşıpı
Limon Suyu
4 Paket
Giotto (bir paketinde 10 adet top var)
Süsleme için:
50 gr File
Badem
400 gr sıvı
Krema
2 EL Krema Sertleştiricisi
1 Paket Vanilya Şekeri
Hazırlanışı:
- Yumurtaları ayırın.
Yumurta akını
3 Yemek Kaşığı soğuk
Su ile katılaşana kadar çırpın.
Ve 100 gr şekeri, Vanilyayı ve tuzu
içine ilave edin.
Yumurta sarılarını
teker teker ilave edin. Nişasta, un ve Kabartma
Tozunu eleyerek katıp
karıştırın. En son olarak öğütülmüş
Fındıklarıda ekleyip Kelepçeli
Pasta Kalıbına döküp
- önceden ısıtılmış Fırında 175 ° C yaklaşık 25 dakika pişirin.
Kalıbın
içinde soğumasını
bekleyin, soğuyan Pandispanyayı
iki Taban olacak şekilde kesin.
Pandispanya Tabanını birisini tekrar Kek
kalıbının içine
yerleştirin.
- Jelatini ıslatın.
Şeftalilerden 2 tanesini kenara
ayırın geriye kalanını
Püre edin.
Mascarpone, 75 gr şeker ve limon
suyunu karıştırın. Şeftali Püresini ilave edin.
Jelatinin suyunu sıkıp
hafif eritip Mascarponeli karışımın
içine ekleyin.
Ve Pandispanya Kekin üzerine dökün
30 Giottos içine basın ve ikinci kat ile kapatın.
Yaklaşık 4-5 saat buzdolabında bekletin, hatta bir gece
Buzdolabında beklerse daha iyi olur.
- File Bademleri Tavada kavurun.Önceden ayırdığınız 2 Şeftaliyi ince ince kesin.Sıvı Kremayı Krema Sertleştiricisi ile çırpın.1 paket vanilya şekeri ilave edip tekrar karıştırın ve Pastanın dışını yani üzerini ve kenarlarını Krema ile kaplayın.Kavrulmuş File Bademleri Pastanın kenarına serpiştirin, Şeftali ve Giotto Topları ile Pastayı süsleyin.
Deniyeceklere
şimdiden Afiyet olsun
Roseladys Kitchen
/
Gülsevenin
Mutfağı
......................................................................................................................................................
Giotto
Nusstorte mit Pfirsichen
Zutaten:
Für den
Biskuitteig:
3 Eigelb
3 Eiweiß
3 EL kaltes Wasser
100 g Zucker
1 Päckchen Vanillin Zucker
1 Prise Salz
50 g Mehl
50 g Speisestärke
1 ½ TL Backpulver
100 g gemahlene Haselnüsse
Für die
Füllung:
6 Blatt Gelatine
1 Dose Pfirsiche (850 ml)
1 Päckchen Vanillin Zucker
75 g Zucker
250 g Mascarpone
2-3 EL Zitronensaft
4 Packungen Giotto (a 10 Stück)
Für die
Verzierung:
50 g Mandelplättchen
1 Päckchen Vanillin Zucker
400 g Schlagsahne
2 EL Sanaparat oder 2 Päckchen
Sahnesteif
Zubereitung:
- Eier trennen.Eiweiß und 3 EL kaltes Wasser steif schlagen, dabei 100 g Zucker, 1 Päckchen Vanillin Zucker und Salz einrieseln.Eigelbe nacheinander unterrühren. Mehl, Stärke und Backpulver mischen, mit den gemahlenen Haselnüssen unterheben.
- Den Boden einer Springform (26 cm) fetten und mit Mehl bestäuben.Im heißen Ofen (175°C) ca. 25 Minuten backen.Boden in der Form auskühlen lassen, quer halbieren. Um den unteren Boden einen Tortenring legen.
- Gelatine einweichen. Pfirsiche abtropfen, 2 Stück beiseite legen, Rest Früchte pürieren. Mascarpone, 75 g Zucker und Zitronensaft mischen. Püree einrühren. Gelatine ausdrücken, auflösen, unter die Creme ziehen. Auf den Boden streichen. 30 Giottos hinein drücken und mit zweiten Boden bedecken. Etwa 4-5 Stunden kühl stellen.
- Mandelblättchen rösten. Rest Pfirsiche in Spalten schneiden. Sahne mit Sanaparat oder Sahnesteif steif schlagen. 1 Päckchen Vanillin Zucker einrieseln. Torte mit Sahne einstreichen. Mandelblättchen an den Rand drücken, die Torte mit Pfirsichen und Rest Giottos verzieren.
Guten Appetit
und
Liebe Grüße
aus
Roseladys
Kitchen /
Gülsevenin Mutfagi
Gülsevenin Mutfagi
Merhabalar,
AntwortenLöschensigir jelatini nerden bulabilirim??
Sevgiler, Fadime
Merhaba, Sığır Jelatinini büyük alışveriş merkezlerinden temin edebilirsiniz. Internetde Amazon üzerindende alabilirsiniz, aksi taktirde ona benzer ürünlerde var mesela "agar agar" oda bitkisel jelatin..
Löschensevgilerimle...