Yaş Maya Çoğaltma Tarifi

Yaş Maya Çoğaltma 

Malesef şugünlerde Marketlerde Yaş Maya, Toz Maya, Un ve bağzı kuru gıdaların bulunması zor olan dönemden geçiyoruz. Nezaman alışverişe gitsem hep boş rafların karşında dikeliyorum ve buyüzden sizlerinde ilgisini çekebileceğini düşündüğüm Yaş Maya çoğaltma Tarifini paylaşmak istedim. 
Umarım sizde bu Tarifi faydalı bulur ve beğenirsiniz.
#evdekal 


Gereken Malzemeler:

1 Su Bardağından 1 Parmak eksik Un (Keklerde kullanılan Un) Type 405
1/2 Paket Yaş Maya (veya 1 Tepeleme dolusu Yemek Kaşığı Instant Maya)
1/2 Su Bardağı ılık Su 
1 tepeleme dolusu Yemek Kaşığı Toz Şeker


Yapılışı:


Bütün Malzemeleri bir geniş Kapta karıştırıp üzerini örtüp sıcak bir ortamda yaklaşık 30-40 dakika bekletelim.
Bekleyen Maya 2-3 Katı kabardıktan sonra, Mayayı bir sıkma Torbası yardımı ile Buz Kalıplarına paylaştırıp hemen buzluğa kaldıralım... 


Öneriler ve Dikkat edilmesi gerekenler:

Bu Maya çoğaltma işleminde dikkat etmemiz gereken şeyler var, örneğin normalde hazırladığımız Hamuru 1 Saat dinlendirirken, bu yöntemile yapınca 1 değıl 3-4 saat bekletmek gerekiyor.
Yapmak istediğimiz Hamurişini akşamdan hazırlazıp, ertesi gün sabah pişirirsek daha güzel sonuçlar elde etmek mümkün.. 

Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.

Gülseven`in Mutfağı`ndan Selamlar


Kommentare