Fındıklı Çörek Tarifi

Fındıklı Çörek Tarifi




Gerekenler:
Hamuru için:
250 ml ılık Süt
1/2 yaş Maya
50 g Toz Şeker
1 Paket Vanilya Şekeri
2 Yumurta (birtanenin Sarısı üzeri için ayır)
60 g oda sıcaklığnda Tereyağı veya Margarin
500 g Un


Harcı için:
400 g iri çekilmiş ve öğütülmüş Fındık
7 Yemek Kaşığı Toz Şeker
50 g eritilmiş Tereyağı veya Margarin
1/2 Çay Bardağı Süt (50 ml)


Üzeri icin:
1 Yumurta Sarısı

150 g Pudraşekeri
3-4 Yemek Kaşığı Su


3-4 Yemek Kaşığı Kayısı Reçeli

Yapılışı:

ılık Sütü, Mayayı Şekeri Yumurtayı Vanilyayı ve Unun yarısını bir kabin içine alıp yoğurmaya başlayalım. Hamur Toparlanmaya başladığında Tereyağını ilave edip yoğurmaya devam edelim ve Unun geri kalan kısmınıda ekleyerek ele yapışan güzel yumuşacık bir hamur elde edelim.
Unladığımız Tezgahın üzerinde biraz toparlayıp bir Kaba alıp ılık bir ortamda üzeri kapalı şekilde yaklaşık 30-45 dakika kadar dinlendirelim.
O arada Iç Harcını hazırlayalım. Bunun için Fındıkları Şekeri Sütü ve eritilmiş Yağımızı bir Kabın içinde güzelce karıştırıp bir kenara alalım.
Mayalanan hamurumuzu unladığımız tezgahta Merdane yardımı ile büyük bir dikdörtgen şeklinde açalim (50cm x 40cm) .
Iç harcımızı üzerine güzelce sürelim ve rulo yapıp 2 Parmak kalınlığında Keselim, Yağlı Kağıtlı Tepsilere dizelim, ve 15 dakika Tepsi Mayası yapalım.
Mayalanan Çöreklerimizin üzerlerine yumurtasarısı sürelim ve önceden ısıtılmış Fırında 165-170 Derecede alt üst ayarda 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Çörekler Pişerken biryandanda PudraŞekerini Su ile güzelce karıştıralım.
Kayısı Reçelinide Mikro dalgada veya ufak bir tencerede sulananana kadar ısıtalım.
Fırından çıkarttığımız ve ilk sıcaklığı çıkan Çöreklerin üzerlerine ilk Reçelimizden sürelim ardındanda Pudraşekerini sürelim.
Deneyeceklere Afiyet Bal Şeker olsun
Gülsevenin Mutfağından Sevgiler Selamlar




Kommentare