Fındıklı
Çörek
Tarifi
Gerekenler:
Hamuru
için:
250
ml ılık
Süt
1/2
yaş
Maya
50
g Toz Şeker
1
Paket Vanilya Şekeri
2
Yumurta (birtanenin Sarısı
üzeri
için
ayır)
60
g oda sıcaklığnda
Tereyağı
veya Margarin
500
g Un
Harcı
için:
400
g iri çekilmiş
ve öğütülmüş
Fındık
7
Yemek Kaşığı
Toz Şeker
50
g eritilmiş
Tereyağı
veya Margarin
1/2
Çay
Bardağı
Süt
(50 ml)
Üzeri
icin:
1
Yumurta Sarısı
150
g Pudraşekeri
3-4
Yemek Kaşığı
Su
3-4
Yemek Kaşığı
Kayısı
Reçeli
Yapılışı:
Unladığımız
Tezgahın
üzerinde biraz toparlayıp
bir Kaba alıp
ılık
bir ortamda üzeri kapalı
şekilde
yaklaşık
30-45 dakika kadar dinlendirelim.
O
arada Iç
Harcını
hazırlayalım.
Bunun için
Fındıkları
Şekeri
Sütü ve eritilmiş
Yağımızı
bir Kabın
içinde
güzelce karıştırıp
bir kenara alalım.
Mayalanan
hamurumuzu unladığımız
tezgahta Merdane yardımı
ile büyük bir dikdörtgen şeklinde
açalim
(50cm x 40cm) .
Iç
harcımızı
üzerine güzelce sürelim ve rulo yapıp
2 Parmak kalınlığında
Keselim, Yağlı
Kağıtlı
Tepsilere dizelim, ve 15 dakika Tepsi Mayası
yapalım.
Mayalanan
Çöreklerimizin
üzerlerine yumurtasarısı
sürelim ve önceden ısıtılmış
Fırında
165-170 Derecede alt üst ayarda 15-20 dakika üzerleri kızarana
kadar pişirelim.
Çörekler
Pişerken
biryandanda PudraŞekerini
Su
ile güzelce karıştıralım.
Kayısı
Reçelinide
Mikro dalgada veya ufak bir tencerede sulananana kadar ısıtalım.
Fırından
çıkarttığımız
ve ilk sıcaklığı
çıkan
Çöreklerin
üzerlerine ilk Reçelimizden
sürelim ardındanda
Pudraşekerini
sürelim.
Deneyeceklere
Afiyet Bal
Şeker
olsun
Gülsevenin
Mutfağından
Sevgiler Selamlar
Kommentare
Kommentar veröffentlichen