Beyaz Ekmek
#evdekal
Gereken Malzemeler:
3 Büyük Boy Fincan Un1 1/2 Büyük Boy Fincan ılık Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Küp Kendi Yaptığımız Yaş Mayadan veya
(2 Çay Kaşığı Toz Insant Maya veya 1/2 Paket satın alınan Yaş Mayadan )
Yapılışı:
Bütün Malzemleri geniş bir Kabın içerisinde bir Tahta Kasşı ile güzelce karıştır. Eğer Kendi çoğaltığımız Mayayı kullandıysanız, yaklaşık 6-7 saat Hamuru ılık bir ortamda üzeri örtülü bir şekilde bekletin.
Eğer Toz Maya kullandıysanız ılık bir ortamda üzeri kapalı şekilde yaklaşık 3 saat bekletin.
Eğer marketlerde satılan hazır yaş Maya kullandıysanız ozaman yaklaşık 1 saat dinlendirin hamuru.
Daha sonra bir yağlı kağıt serin, bu yağlı kağıdın üzerine biraz un serpin ve ekmek hamurunuzu üzerine dökün ve bir hamur kartı ile hafif katlayarak hamurun heryerine biraz un gelecek şekilde katlama işlemi yapın.
Eğer Demir Döküm Tencereniz varsa bu Tencereyi önceden ısıttığınız Fırında beklettikten sonra çıkartın ve ekmek hamurunu yağlı kağıdı ile birlikte Tencerenin içine dikkatlice kolunuzu veya elinizi yakmadan yerleştirin.
Hamurun üzerinede biraz un Serpin, isterseniz bir bıçak ile kesikler atın ve Tencerenin kapağını kapatıp, 200 °C Fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Sonra Fırından çıkartıp dikkatlice Yağlı Kağıdı çıkartın ve Kapaksız şekilde ekmeği üzeri kızarana kadar yaklaşık bi 20-30 dakika daha pişirin.
Ekmeğinizi bir Izgaranın üzerinde soğumaya bırakın...
Soğuyan Ekmeğinizi güzel dilimeyin ve Sevdiklerinizle birlikte afiyet ile tüketin.
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
Gülseven`in Mutfağı`ndan Selamlar
Kommentare
Kommentar veröffentlichen