Ispanaklı Çanak Köfte

Ispanaklı Çanak Köfte






kış mevsimlerinin vazgeçilmez sebzeleri arasında olan Ispanak
ve
Kan üretimine destek olan kırmızı et ve
bu ikisinin bulusmasi ile hem cok lezzetli hem de sağlıklı bir yemek oldu.

Yanında pilav veya Patates ile servis edebileceğiniz en güzel akşam yemeği menülerindendir.

Misafirleriniz için hazırlana bilen, görüntüsü yanında tadı da muhteşem diyebileceğiniz bir köfte tarifi...

Umarim Tarif Videosunu begenirsiniz. Iyi seyirler



Malzemler: 

500 g Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik

Iç Harcı için:

500g Ispanak (ben dondurulmuş kullandım) 
1 Soğan
2 Diş Sarımsak 
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Su

Hazırlanışı:



Karıştırma Kabına kıymayı alalım, Üzerine rendelenmiş soğanı, Yumurtayı, Galeta ununu, tuzu, karabiberi, kimyonu ve kekiği koyup yoğuralım. 
Köfteden Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım ve Köftelerin içini çukurlaştıralım. 
Bu aşamada Köfte Harcı çok yapışıyorsa, biraz suya elinizi batırarak açabilirsiniz. 
Yağlanmış Fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış Fırında 180 °C biraz pişiriyoruz. 

Diğer tarafta ıspanağı taze kullanacaksanız yıkayıp doğrayın. 
Ben Buzlu kullandığım için bu aşamayı atladım. 
Soğan ve Sarımsakları ince ince kıyın. Tavaya sıvı yağı koyun ve ocaga alın. Soğanı sarımsağı kavurun. 
Biraz kavrulduktan sonra ıspanağı ilave edip kavuralım. Tuzunu, Biberini ilave edelim. 

Fırından çıkarttığımız köftelerin içine doldurup üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. 

Bir küçük tavanın içine sıvı yağ koyup üzerine salçayı koyup biraz kavurduktan sonra, kaynamış Su ilave edelim. 
Bu Salça Sosunu Çanakköftlerin üzerine döktükten sonra tekrar Fırına gönderiyoruz. 
Kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. 
Fırından çıktıktan sonra pilav ile Servis edebilirsiniz. 

Deniyeceklere Kolay gelsin 
Afiyet olsun 

Gülseven'in Mutfağı'ndan 
Selamlar 

Kommentare