Iki Renkli Carkifelek Kurabiye Cicek Kurabiye ~ Tarifi


Iki Renkli Carkifelek Kurabiye
Cicek Kurabiye ~ Tarifi




Malzemler:
  1. 250 g Tereyagi veya Margarin
  2. 125 g Pudra Sekeri
  3. 125 g Patates Unu (Nisastada olabilir)
  4. 1 Paket Hamur Kabartma Tozu
  5. alabildigine Un
  6. arzuya göre Gida Boyasi ve Süslemek icin Sekerlemeler

Hazırlanışı:


Karıştırma Kabına Margarini ve Pudra Sekerini alip elimizle veya Mutfak Robotunuzla karistiralim. Ardindan Patates Ununu ve Kabartma Tozunu ilave edelim ve azar azar Un ilave ederek güzel bir hamur elde edene kadar yoguralim.
Hamuru büyük bir beze haline getirip bir stretc Foliyoya sarip yarim Saat Buzdolabinda beklettikten sonra, Arzuya göre 3te Birini bölüp arzu ettigimiz renkde Gida Boyasi ile renklendirelim.
Renklendirdigimiz Hamurdan ufak ufak findiktan biraz büyük toplar yuvarliyalim.
Diger hamurdanda ceviz büyüklügünden parcalar alip renkli toplardan icine yerlestirip, yuvarliyalim. Parmagimiz ile ortasina kücük bir cukur acalim ve o cukurun ertrafina bir cay Kasigi ile izler birakalim. Tipki bir Rüzgar gülü gibi veya Carkifelek gibi.. Arzu eden Kurabiyelerin ortalarina Sekerlemeler ile süsleyebilir.
Benim Sekerlemelerim malesef eridiler. Birdahaki sefere ben Kurabiyelerim pistikten sonra cikolata eritip üzerlerinden dökmeyi düsünüyorum.. Sizde istediginiz sekilde süsleme yapabilirsiniz. Hic ugrasmak istemiyorum derseniz cok sade bir sekildede kurabiyelerinizi hazirlayabilirsiniz. Hersekilde cok güzel ve cok lezzetli, agizda dagilan nefis Kurabiyeler olacagina eminim.


Deniyeceklere Kolay gelsin ve
Afiyet olsun


Gülseven'in Mutfağı'ndan
Selamlar

Kommentare