Kahvaltılık Susamlı Ekmekçikler / Simit Tarifi

Kahvaltılık Susamlı Ekmekçikler / Simit Tarifi








Şık görünümüyle gözleri dolduran pekmezli ve çıtır çıtır susamları ile o güzel lezzetine doyum olmayacağını sizlerde göreceksiniz.
Kahvaltı masalarınızı ve gün masalarınızda oldukça begeni gören sevilen ve tarifi istenilen bir simit tarifi olacağından eminim.
Misafirlerinize ve ailenize sıcacık, fazla zaman harcamadan evdeki malzemelerle sizde Sokak Simit tarifini denemek isterseniz, Tarif Videomu izleyin..
Simit tarifini deneyenlere şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler

1 kg Un
½ Yaş Maya
2 Yemek Kaşığı Şeker
3 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Cicek Yagii
2 Su Bardağı ılık Su

Simit Sosu için:

3 Yemek Kaşığı Pekmez
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Su

Üzeri için:
Susam


Yapılışı:




Önce Mayayı Şeker ve biraz ılık Su ile 5-10 dakika bekletiyoruz.
Un, Yag, Tuz ve ılık Su ilave ederek yoğuruyoruz. (Kulak Memesi Kıvamında)

Hamurumuzu bir saat dinlendirdikten sonra, aynı boyda bezeler yapıyoruz ve üzerleri kurumasın diye nemli bir bezle örtüyoruz.

Her bir bezeden ister Simit Şekli verin ister Kahvaltilik küçük boy ekmekcik şekilleri verin.

Tepsiye dizmeden önce, ilk önce Pekmeze daha sonra Susama batırın.
Önceden ısıtılmış Fırında 200°C de üzerleri kızarana kadar pişirin.


Deniyeceklere Afiyet olsun.

Gülseven'in Mutfağı'ndan


Sevgiler Selamlar

Kommentare