Şık görünümüyle gözleri dolduran pekmezli ve çıtır çıtır susamları ile o güzel lezzetine doyum olmayacağını sizlerde göreceksiniz.
Kahvaltı masalarınızı ve gün masalarınızda oldukça begeni gören sevilen ve tarifi istenilen bir simit tarifi olacağından eminim.
Misafirlerinize ve ailenize sıcacık, fazla zaman harcamadan evdeki malzemelerle sizde Sokak Simit tarifini denemek isterseniz, Tarif Videomu izleyin..
Simit tarifini deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kahvaltı masalarınızı ve gün masalarınızda oldukça begeni gören sevilen ve tarifi istenilen bir simit tarifi olacağından eminim.
Misafirlerinize ve ailenize sıcacık, fazla zaman harcamadan evdeki malzemelerle sizde Sokak Simit tarifini denemek isterseniz, Tarif Videomu izleyin..
Simit tarifini deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
1
kg Un
½
Yaş Maya
2
Yemek Kaşığı Şeker
3
Çay Kaşığı
Tuz
1
Su Bardağı Cicek Yagii
2
Su Bardağı ılık
Su
Simit
Sosu için:
3
Yemek Kaşığı Pekmez
3
Yemek Kaşığı Sıvı
Yağ
Su
Üzeri
için:
Susam
Yapılışı:
Önce
Mayayı Şeker ve
biraz ılık Su ile 5-10 dakika
bekletiyoruz.
Un,
Yag, Tuz ve ılık Su ilave ederek
yoğuruyoruz. (Kulak Memesi Kıvamında)
Hamurumuzu
bir saat dinlendirdikten sonra, aynı boyda
bezeler yapıyoruz ve üzerleri kurumasın
diye nemli bir bezle örtüyoruz.
Her
bir bezeden ister Simit Şekli verin ister
Kahvaltilik küçük boy ekmekcik şekilleri
verin.
Tepsiye
dizmeden önce, ilk önce Pekmeze daha sonra Susama batırın.
Önceden
ısıtılmış Fırında
200°C de üzerleri kızarana kadar
pişirin.
Deniyeceklere
Afiyet olsun.
Gülseven'in
Mutfağı'ndan
Sevgiler
Selamlar
Kommentare
Kommentar veröffentlichen