Mantar Güveç Tarifi
Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var.
Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir.
Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elinizde hangi boyut güveç kabı varsa onu kullanabilirsiniz.
Şimdi dilerseniz tarifimi sizlerle paylaşayım. Hepinizin ellerine sağlık.
Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir.
Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elinizde hangi boyut güveç kabı varsa onu kullanabilirsiniz.
Şimdi dilerseniz tarifimi sizlerle paylaşayım. Hepinizin ellerine sağlık.
Malzemeler
500g
Taze Mantar
1
Soğan
2-3
diş Sarımsak
2
Domates
2-4
Sivri Biber (veya Kapya biber)
Defne
Yaprağı
Tuz
Karabiber
Sıvı
Yağ
rendelenmiş
Kaşar Peyniri
Yapılışı:
Mantarları
yıkayıp süzün.
Soğanı
ve sarımsağı ince ince kıyın.
Tavaya
Sıvı yağını
dökün ve soğanları
sarımsaklarla birlikte kavurun.
Mantarları
büyükse dörde küçükse ikiye bölerek
kesin ve tavaya alıp onlarıda
kavurun.
Yeçil
biberleride yıkayıp iri iri doğradıktan
sonra Mantarlarla birlikte kavurun.
Domateslerin
kabuklarını soyup Mantarların
boyunda doğrayıp onlarıda
ilave edin kavurun.
Tuzunu,
Karabiberini ve Defne yapraklarını
katın. Kısa süreli kavurun.
Porsiyonluk
Güveçlerin veya istediğiniz
Güvecin içerisine mantarlı
harcımızı paylaştırıp
üzerine rendelenmiş kaşar
peyniri serpiştirin.
Önceden
ısıtılmış 180°C fırında
yaklaşık 10-15 dakika Peynirler
eriyip kızarana kadar pişirin.
Bu
Yemeği her Mevsim
yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Deniyeceklere
Afiyet olsun.
Gülseven'in
Mutfağı'ndan
Sevgiler
Selamlar
google adsense reklamlarına başvurun bence, youtube reklamlardan para kazanıyorsunuz buradan da tıklama başı para kazanabilirsiniz
AntwortenLöschen