Mantar Güveç Tarifi

Mantar Güveç Tarifi




Değerli arkadaşlar mantarın pek çok pişirme yöntemi var. 
Bunlar arasında en lezzetli olanlarından biride mantar güveçtir. 
Fırında üstü kaşar peynirli olarak hazırladığımız mantar güvecin tadına doyamayacaksınız. Elinizde hangi boyut güveç kabı varsa onu kullanabilirsiniz. 
Şimdi dilerseniz tarifimi sizlerle paylaşayım. Hepinizin ellerine sağlık. 


Malzemeler

500g Taze Mantar
1 Soğan
2-3 diş Sarımsak
2 Domates
2-4 Sivri Biber (veya Kapya biber)
Defne Yaprağı
Tuz
Karabiber
Sıvı Yağ
rendelenmiş Kaşar Peyniri

Yapılışı:



Mantarları yıkayıp süzün.
Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın.
Tavaya Sıvı yağını dökün ve soğanları sarımsaklarla birlikte kavurun.
Mantarları büyükse dörde küçükse ikiye bölerek kesin ve tavaya alıp onlarıda kavurun.
Yeçil biberleride yıkayıp iri iri doğradıktan sonra Mantarlarla birlikte kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup Mantarların boyunda doğrayıp onlarıda ilave edin kavurun.
Tuzunu, Karabiberini ve Defne yapraklarını katın. Kısa süreli kavurun.
Porsiyonluk Güveçlerin veya istediğiniz Güvecin içerisine mantarlı harcımızı paylaştırıp üzerine rendelenm kaşar peyniri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 10-15 dakika Peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.

Bu Yemeği her Mevsim yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Deniyeceklere Afiyet olsun.


Gülseven'in Mutfağı'ndan
Sevgiler Selamlar


Kommentare

  1. google adsense reklamlarına başvurun bence, youtube reklamlardan para kazanıyorsunuz buradan da tıklama başı para kazanabilirsiniz

    AntwortenLöschen

Kommentar veröffentlichen