Tepsi Kebabı nasıl yapılır? Sini Kebabı - Tarifi

Tepsi Kebabı





Malzemeler

Tepsi Kebabı
İç Harcı için:
1 Soğan
500g Dana Kıyma
3-4 Sivri Biber
Kekik, Kimyon, Tuz, Karabiber,
Pulbiber, Kırmızı Biber
ve Sıvı Yağ

Üzeri için:
8-9 küçük Patates
2-3 Sivri Biber
3-4 Arpacık Soğan
1 Domates

Sosu için:
1 Yemek Kaşığı Salça
Sıvı Yağ
Kaynamış Su
Tuz, Karabiber
ve Şeker



Sosu için:

1 Yemek
Kaşığı Salça

Sıvı Yağ
Kaynamış Su
Tuz, Karabiber
ve 1 Tatlı
Kaşığı Şeker


Yapılışını Videodanda izleyebilirsiniz..


Soğanı küçük küçük doğrayalım, Biberide aynı şekilde küçük küçük doğrayın ve kıymaya ekleyin.
Baharatlarıda ekleyin biraz yağ ile yoğurmaya başlayın.

Bir Tepsinin ortasına yayın

Ufak ufak Patatesler secelim ve kabuklarını soyduktan sonra ikiye veya üçe bölüp tepsinin ertrafına dizelim..

Domates, Arpacık Soğan ve sivri Biberler ile Süsleyin.

Sosu için, Ketılda Su kaynatın yaklaşık 1 ½ Su Bardağı kadar suya Salçayı, Sıvı Yağı, Tuzu ve Karabiberi ekleyin ve

Kebabın üzerinde gezdirdikten sonra

Önceden ısıtılmış fırında 200 °C Derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 Dakika kadar pişirin.

Deniyeceklere Afiyet olsun

Gülseven'in Mutfağı'dan

Selamlar


Kommentare