Tepsi Kebabı
Malzemeler
Tepsi Kebabı
İç Harcı için:
1 Soğan
500g Dana Kıyma
3-4 Sivri Biber
Kekik, Kimyon, Tuz, Karabiber,
Pulbiber, Kırmızı Biber
ve Sıvı Yağ
Üzeri için:
8-9 küçük Patates
2-3 Sivri Biber
3-4 Arpacık Soğan
1 Domates
Sosu için:
1 Yemek Kaşığı Salça
Sıvı Yağ
Kaynamış Su
Tuz, Karabiber
ve Şeker
Sosu için:
1 Yemek
Kaşığı Salça
Sıvı Yağ
Kaynamış Su
Tuz, Karabiber
ve 1 Tatlı
Kaşığı Şeker
Yapılışını Videodanda izleyebilirsiniz..
Soğanı küçük küçük doğrayalım, Biberide aynı şekilde küçük küçük doğrayın ve kıymaya ekleyin.
Baharatlarıda ekleyin biraz yağ ile yoğurmaya başlayın.
Bir Tepsinin ortasına yayın
Ufak ufak Patatesler secelim ve kabuklarını soyduktan sonra ikiye veya üçe bölüp tepsinin ertrafına dizelim..
Domates, Arpacık Soğan ve sivri Biberler ile Süsleyin.
Sosu için, Ketılda Su kaynatın yaklaşık 1 ½ Su Bardağı kadar suya Salçayı, Sıvı Yağı, Tuzu ve Karabiberi ekleyin ve
Kebabın üzerinde gezdirdikten sonra
Önceden ısıtılmış fırında 200 °C Derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 Dakika kadar pişirin.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen