Milföy Hamurundan Elmalı Çörek Tarifi
Malzemler:
Hazır Milföy hamuru
Elmalı Iç Harcı için:
1-2 Elma Rendesi
1-2 Tatlı Kaşığı Tarçın
4-5 Yemek Kaşığı Toz Şeker ve Vanilya
gerekirse çok az su
arzuya göre çekilmiş ceviz veya fındık
Yapılışı:
Elmaları Rendeleyin uygun bir tencereye alın , Şekeri, Toz Tarçını ve Vanilyayı ilave edin, kısık ateşte kavurmaya başlayın. gerekirse biraz Su ilave edin ve pişirin. Eğer Arzu ediyorsanız Ceviz veya Fındık ilave edebilirsiniz...
Ben daha önceden Hazırlamıştım ve Dondurmuştum, sizde öyle yapabilirsiniz..
Milföy hamurunu açın ve eşit parçalara kesin soğuyan harcımızdan bir iki kaşık üzerlerine paylaştırın ve istediğinz şekilde kapatın.
Tepsiye dizin ve önceden ıstılmış fırında 180 °C derecede 20-25 Dakika üzerlerini kızarana kadar pişirin.
Soğuyunca Bol Pudra Şekeri serperek Servis edebilirsiniz.
Deniyeceklere Afiyet olsun
Gülsevenin Mutfağından
Selamlar
Kommentare
Kommentar veröffentlichen