Yaban Mersinli Limonlu Yaşpasta – Tarifi

Yaban Mersinli Limonlu Yaşpasta – Tarifi



Tam Yaz Ayları için, Limonun Ferahlatıcı ve Yaban Mersinlerinin vermiş olduğu o muhteşem lezzeti ile ikisi birarada , Sanki dondurma yer gibi, Mutlaka denemeniz gereken bir Tarif olduğunu düşünüyorum...

Malzemeler

22 cm'lik küçük Yaşpasta için: 28 cm'lik büyük Yaşpasta için:
Hamuru için gerekenler:


300 g Un
80 g Nişasta
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
200g Yaban Mersini (1 Avuç kadar ayırmayı unutmayın
60ml Limon suyu
180ml Süt
2 Yemek Kaşığı Un
2 Limon
4 Yumurta
370g Şeker
1 Paket Vanilya Şekeri
240 g Tereyağı






Kreması için gerekenler:


500g Mascarpone veya Labne Peyniri
200g Tereyağı
500g - 750g Pudra
Şekeri (BEN 350g KULLANDIM !!!)
1 Paket Vanilya Şekeri
Limon Kabuğu ve
Suyu
Hamuru için gerekenler:


485 g Un
130 g Nişasta
1 ½ Tatli Kasigi Kabartma Tozu
1 silme Tatlı Kaşığı Tuz
325g Yaban Mersini (1 Avuç kadar ayırmayı unutmayın
100 ml Limon Suyu
290ml Süt
3 Yemek Kaşığı Un
3 Limon
6 Yumurta
600g Şeker
2 Paket Vanilya Şekeri
390g Tereyağı






Kreması için gerekenler:


800g Mascarpone veya Labne Peyniri
325g Tereyağı
800g - 1.215g Pudra Şekeri (Benim size Önerim 550g kullanmanız !!! )
2 Paket Vanilya Şekeri
Limon Kabuğu ve
Suyu



Yapılışı:



Yağı Şeker ve Vanilya ile yaklaşık 4 – 5 Dakika Mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker eklezin. Limon Kabuğu rendesini ilave edin.
Sütü Limon Suyu ile karıştırın. Un, Nişasta, Tuz ve Kabartma Tozunuda karıştırın.
Bi Süt Bi Unlu Karışımından sırayla Hamura yedirin ve 2 Yemek Kaşığı Un ile Harmanladığımız Yaban Mersinlerinide ekleyin.
Sonra Üçtane Pasta Çemberine eşit şekilde paylaştırdıktan sonra
önceden ısıtılmış fırında 175°C de 30-35 dakika pişirin.

Soğumaya bırakın.

Krema için tereyağını 1-2 dakika çırpın.
Mascarponeyi ekleyin çok az karıştırın ve limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekledikten sonra pudra Şekerini içerisine eleyin..
Mikserle çırpın ve soğuyan keklerin arasına ve dışına sürün.

Pastayı en az iki Saat Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.


Deniyeceklere şimdiden Afiyet olsun, umarım Tarifi ve Tarif Videomu beğenirsiniz, başka farklı Tariflerde görüşmek dileği ile. Hoşcakalın..

Roselady's Kitchen'den
Gülseven'in Mutfağı'ndan
Selamlar


Kommentare