Revani
Tatlısı
Türk Kültür Mutfağından çok beğenilen Klasik Tariflerden olan ,,Revani Tatlısını,, ben bu Şekilde yapıyorum, umarım keyifle izler ve denersiniz.
Revani Ismi nerden geliyor diye Merak edenlere biraz interntede araştırdım ve Eskilerden yani Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle "Revani" adı verdikleri bir tatlıdır.Revaniye bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı da denililiyor Çünki tatlının Orijinal Tarifinde içine Yoğurt'da katılıyor. Ben bu Tarifte Yoğurt değil Süt ile hazırlıyorum, çünki Yoğurtlu yapınca, birtürlü Tutturamıyorum..
100 % Tutan Tarifleriniz varsa ve benimle paylaşırsanız, Sevinirim. Neyse çok yazmadan Tarife geçelim....
Gereken Malzemeler
Serbeti
için:
300
g Şeker (1,5 Bardak)
375
ml Su (1,5 Bardak)
1
Limonun Suyu
Hamuru
için:
3
Yumurta
1
Fiske Tuz
1
Paket Vanilya Şekeri
2
Limonun Kabuk Rendesi
100
g Şeker (1 Çay
Bardağı)
100
g Sıvı Yağ ( 1
Çay Bardağı)
75
ml Süt ( ¾ Çay Bardağı)
300
g Irmik (2 Bardak)
70
g Un
1
Paket Kabartma Tozu
Üzeri
için:
100
ml Soğuk Süt ( 1 Çay
Bardağı)
Dekor
için:
Hindistancevizi
veya Antepfistigi
Yapılışı:
Limonların
kabuklarını rendeleyin ve kenara alın.
Ilk
önce Şerbetini hazırlayın,
en iyisi bir gece öncesinde hazırlamanız
cünkü Şerbetin soğuk
olması gerekiyo. Bunun için
Suyu ve Şekeri bir Tencerenin içinde
kaynatın. Kanyadıktan
2-3 dakika sonra 1 limonun suyunu ilave
edin ve 1-2 dakika daha kaynatın
ve ocaktan alın soğumaya
bırakın.
Hamuru
için:
Yumurta, Tuz, Vanilya, Limonkabuğu Rendeleri ve Şekeri iyice çırpın. Sıvı Yağı ve Sütü ilave edin, karıştırın. En son Kabartma Tozunu Unu ve Irmiği ilave edin, karıştırın.
Yumurta, Tuz, Vanilya, Limonkabuğu Rendeleri ve Şekeri iyice çırpın. Sıvı Yağı ve Sütü ilave edin, karıştırın. En son Kabartma Tozunu Unu ve Irmiği ilave edin, karıştırın.
Hamuru
yağlı Kağıt
serdiğimiz bir Kelepçeli
Kek Kalıbına dökün ve önceden
ısıtılmış Fırında
180 °C Derecede yaklaşık 35-40 Dakika
pişirin.
Pişen
Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan
sonra, soğuk Sütü üzerinde gezdirerek
Kekin çekmesini sağlayın.
Ve Soğuyan Şerbetide
sıcak Kekin üzerine dökün.
Revani
Şerbetini çekince
ve soğuyunca Kelepçesinden
çıkartın ve Buzdolabına
kaldırın.
Arzuya
göre Hindistan Cevizi veya Antepfıstıkları
ile süsleyin, dilimledikten sonrada Servis edin.
Deniyeceklere
şimdiden Afiyet olsun.. Umarım
Tarifi ve Videoyu beğenmişsinizdir, Eğer beğendiyseniz, beğendim
tuşuna basmayı, Kanalıma hala Abone olmadıysanız, abone olmayı,
ve yorum yazmayı unutmazsanız çok Mutlu olurum..
Farklı
ve başka Tariflerde / Videolarda görüşmek dileği ile Hoşcakalın.
Roseladys
Kitchen /
Gülsevenin Mutfagindan
Gülsevenin Mutfagindan
Selamlar
Sevgiler
Kommentare
Kommentar veröffentlichen