Revani Tatlısı - Osmanlı Mutfağından Hafif Ramazan Tatlısı

Revani Tatlısı




Türk Kültür Mutfağından çok beğenilen Klasik Tariflerden olan ,,Revani Tatlısını,, ben bu Şekilde yapıyorum, umarım keyifle izler ve denersiniz.
Revani Ismi nerden geliyor diye Merak edenlere biraz interntede araştırdım ve Eskilerden yani Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle "Revani" adı verdikleri bir tatlıdır.

Revaniye bazı yerlerde sünger tatlısı ya da yoğurt tatlısı da denililiyor Çünki tatlının Orijinal Tarifinde içine Yoğurt'da katılıyor. Ben bu Tarifte Yoğurt değil Süt ile hazırlıyorum, çünki Yoğurtlu yapınca, birtürlü Tutturamıyorum..
100 % Tutan Tarifleriniz varsa ve benimle paylaşırsanız, Sevinirim. Neyse çok yazmadan Tarife geçelim....

Gereken Malzemeler

Serbeti için:

300 g Şeker (1,5 Bardak)
375 ml Su (1,5 Bardak)
1 Limonun Suyu

Hamuru için:

3 Yumurta
1 Fiske Tuz
1 Paket Vanilya Şekeri
2 Limonun Kabuk Rendesi
100 g Şeker (1 Çay Bardağı)
100 g Sıvı Yağ ( 1 Çay Bardağı)
75 ml Süt ( ¾ Çay Bardağı)
300 g Irmik (2 Bardak)
70 g Un
1 Paket Kabartma Tozu

Üzeri için:

100 ml Soğuk Süt ( 1 Çay Bardağı)

Dekor için:

Hindistancevizi veya Antepfistigi

Yapılışı:



Limonların kabuklarını rendeleyin ve kenara alın.

Ilk önce Şerbetini hazırlayın, en iyisi bir gece öncesinde hazırlamanız cünkü Şerbetin soğuk olması gerekiyo. Bunun için Suyu ve Şekeri bir Tencerenin içinde kaynatın. Kanyadıktan 2-3 dakika sonra 1 limonun suyunu ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın soğumaya bırakın.

Hamuru için:
Yumurta, Tuz, Vanilya, Limonkabuğu Rendeleri ve Şekeri iyice çırpın. vı Yağı ve Sütü ilave edin, karıştırın. En son Kabartma Tozunu Unu ve Irmiği ilave edin, karıştırın.

Hamuru yağlı Kağıt serdiğimiz bir Kelepçeli Kek Kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış Fırında 180 °C Derecede yaklaşık 35-40 Dakika pişirin.

Pişen Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, soğuk Sütü üzerinde gezdirerek Kekin çekmesini sağlayın. Ve Soğuyan Şerbetide sıcak Kekin üzerine dökün.
Revani Şerbetini çekince ve soğuyunca Kelepçesinden çıkartın ve Buzdolabına kaldırın.

Arzuya göre Hindistan Cevizi veya Antepfıstıkları ile süsleyin, dilimledikten sonrada Servis edin.

Deniyeceklere şimdiden Afiyet olsun.. Umarım Tarifi ve Videoyu beğenmişsinizdir, Eğer beğendiyseniz, beğendim tuşuna basmayı, Kanalıma hala Abone olmadıysanız, abone olmayı, ve yorum yazmayı unutmazsanız çok Mutlu olurum..

Farklı ve başka Tariflerde / Videolarda görüşmek dileği ile Hoşcakalın.

Roseladys Kitchen /
Gülsevenin Mutfagindan
Selamlar Sevgiler

Kommentare