Ramazanlık İftar Menüsü - Sini Kebabı - Tarhana Çorbası - Garnitürlü Sebze Haşlama - Pilav Tarifi


Ramazanlık

İftar

Menüsü







Bugünki Tariflerim Iftar Menüsü

1. Sini Kebabı yani Tepsi Kebabı

2. Tarhana Çorbası

3. Garnitür Sebze Haşlama ve

4. Pirinç Pilavi



Bu Muhteşem 4 lüyü yapmak sadece 1 Saatimi aldı Arkadaşlar. Sizde isterseniz Önümüzdeki Günlerde Iftara bu Menüyü hazırlayabilirsiniz...



Buyrun hemen Tariflere Başlıyalım



Ilk olarak Sini Kebabini yani Tepsi Kebabını yapmaya Başlıyoruz...





Malzemelerimiz:





Tepsi Kebabı için:



İç Harcı için:

1 Soğan

500g Dana Kıyma

3-4 Sivri Biber

Kekik, Kimyon, Tuz, Karabiber,

Pulbiber, Kırmızı Biber

ve Sıvı Yağ



Üzeri için:

8-9 küçük Patates

2-3 Sivri Biber

3-4 Arpacık Soğan

1 Domates



Sosu için:

1 Yemek Kaşığı Salça

Sıvı Yağ

Kaynamış Su

Tuz, Karabiber

ve Şeker



Pirinç Pilavı için:



1 Su Bardağı Pirinç

3-4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

2 Yemek Kaşığı Şehriye

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 1/2 Su Bardağından biraz daha fazla Su

ve Tuz



Garnitür Sebze Haşlama için:



1 Kutu 300 g Buzlu Garnitür

1/2 Su Bardağından biraz

eksik Su

Tuz, Karabiber



Tarhana Çorbası



2-3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

1/2 Yemek Kaşığı Salça

yaklaşık 1 l Su

1 Kase Toz Tarhana

Tuz





Yapilisi:



Ilk olarak Sini Kebabını yapmaya Başlıyoruz...

Soğanı küçük küçük doğrayalım, Biberide aynı şekilde küçük küçük doğrayın ve kıymaya ekleyin.

Baharatlarıda ekleyin biraz yağ ile yoğurmaya başlayın.

Bir Tepsinin ortasına yayın

Ufak ufak Patatesler secelim ve kabuklarını soyduktan sonra ikiye veya üçe bölüp tepsinin ertrafına dizelim..

Domates, Arpacık Soğan ve sivri Biberler ile Süsleyin.

Sosu için, Ketılda Su kaynatın yaklaşık 1 ½ Su Bardağı kadar suya Salçayı, Sıvı Yağı, Tuzu ve Karabiberi ekleyin ve

Kebabın üzerinde gezdirdikten sonra

Önceden ısıtılmış fırında 200 °C Derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 Dakika kadar pişirin.



Kebabımız Fırındayken Pilavımızı yapmaya geçelim.

Önce Pirinçleri ayıklayalım ve bol su ile yıkayalım.

Uygun bir Tencereye sıvı yağı dökelim ve Şehriyeleri kavurmaya başlayalım.

Şehriyeler hafif Pembeleşmeye başlar başlamaz yıkanmış Pirinçleri ilave edelim kısık ateşte kavurmaya devam edelim.

Tuzu ve Tereyağınıda ilave edelim ve bir iki dakika daha kavuralım.

Ardından soğuk Su ilave edip kaynamaya bırakalım.

Kaynamaya başladığında ocağın altını kısalım ve 2-3 dakika tencerenin kapağını kapatmadan kaynatalım. Daha sonra Kapağını kapatalım ve 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatın. Ama birdaha Tencerenin Kapağını hiç açmayın. Pilavımız kendi sıcaklığı ile suyunu çekecek ve buharı ile demlenecek, ve sonunda tane tane olacaktır.



Şimdi Garnitürümüzü hazırlıyalım.

Bunun için uygun bir tavaya Garnitürleri ilave edelim ve biraz su ile haşlamaya bırakalım. Ara ara karıştıralım, tuz ve karabiberini ekleyelim. 5-6 dakika kadar haşladıktan sonra, kapağını kapatın ve



Tarhana Çorbasını yapmaya başlayalım..

Bunun için Uygun bir tencereye sıvı yağımızı alalım ve Salçayı kavurmaya başlayalım. 3-4 dakika kısık ateştde kavurduktan sonra soğuk su ilave edelim. Ilk çok su eklemeyin.

Su soğukken Toz Tarhanayı ilave edin ve karıştırın.

Çorba koyulaşmaya başlayınca biraz daha su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Ama başından ayrılmayın çünkü taşa bilir.

Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve kısık ateşte 10 dakika piştikten sonra, Kapağını Kapatın ve Ocağın altını söndürün..



Evet 4 Tarifimizide kısa bir süre yaklaşık 1 Saat içinde hazırlamış olduk.

Umarım Tarifleri beğenmişsinizdir.

Herkese tekrar Hayırlı Ramazanlar ve Hayırlı İftarlar diliyorum..



Tarifi beğendiyseniz Tarif Videomu beğenmeyi, yorum yazmayı, Tarifi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve Youtube Kanalıma abone olmayı unutmayın..



Başka Tariflerde tekrar buluşmak dileği ile Hoşcakalın..



Roselady's Kitchen /
Gülseven'in Mutfağın'dan

Selamlar

Kommentare