Ramazanlık
İftar
Menüsü
Bugünki
Tariflerim Iftar Menüsü
1. Sini
Kebabı yani Tepsi Kebabı
2. Tarhana
Çorbası
3. Garnitür
Sebze Haşlama ve
4. Pirinç
Pilavi
Bu
Muhteşem 4 lüyü yapmak sadece 1 Saatimi aldı Arkadaşlar. Sizde
isterseniz Önümüzdeki Günlerde Iftara bu Menüyü
hazırlayabilirsiniz...
Buyrun
hemen Tariflere Başlıyalım
Ilk
olarak Sini Kebabini yani Tepsi Kebabını yapmaya Başlıyoruz...
Malzemelerimiz:
Tepsi
Kebabı için:
İç
Harcı için:
1
Soğan
500g
Dana Kıyma
3-4
Sivri Biber
Kekik,
Kimyon, Tuz, Karabiber,
Pulbiber,
Kırmızı Biber
ve
Sıvı Yağ
Üzeri
için:
8-9
küçük Patates
2-3
Sivri Biber
3-4
Arpacık Soğan
1
Domates
Sosu
için:
1
Yemek Kaşığı Salça
Sıvı
Yağ
Kaynamış
Su
Tuz,
Karabiber
ve
Şeker
Pirinç
Pilavı için:
1
Su Bardağı Pirinç
3-4
Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2
Yemek Kaşığı Şehriye
1
Yemek Kaşığı Tereyağı
1
1/2 Su Bardağından biraz daha fazla Su
ve
Tuz
Garnitür
Sebze Haşlama için:
1
Kutu 300 g Buzlu Garnitür
1/2
Su Bardağından biraz
eksik
Su
Tuz,
Karabiber
Tarhana
Çorbası
2-3
Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1/2
Yemek Kaşığı Salça
yaklaşık
1 l Su
1
Kase Toz Tarhana
Tuz
Yapilisi:
Ilk
olarak Sini Kebabını
yapmaya Başlıyoruz...
Soğanı
küçük küçük
doğrayalım, Biberide aynı
şekilde küçük
küçük doğrayın
ve kıymaya ekleyin.
Baharatlarıda
ekleyin biraz yağ ile yoğurmaya
başlayın.
Bir
Tepsinin ortasına yayın
Ufak
ufak Patatesler secelim ve kabuklarını
soyduktan sonra ikiye veya üçe bölüp
tepsinin ertrafına dizelim..
Domates,
Arpacık Soğan
ve sivri Biberler ile Süsleyin.
Sosu
için, Ketılda Su kaynatın
yaklaşık 1 ½ Su Bardağı
kadar suya Salçayı, Sıvı
Yağı, Tuzu ve Karabiberi ekleyin ve
Kebabın
üzerinde gezdirdikten sonra
Önceden
ısıtılmış fırında
200 °C Derecede üzeri kızarana kadar
yaklaşık 35-40 Dakika kadar pişirin.
Kebabımız
Fırındayken Pilavımızı
yapmaya geçelim.
Önce
Pirinçleri ayıklayalım
ve bol su ile yıkayalım.
Uygun
bir Tencereye sıvı yağı
dökelim ve Şehriyeleri kavurmaya
başlayalım.
Şehriyeler
hafif Pembeleşmeye başlar
başlamaz yıkanmış
Pirinçleri ilave edelim kısık
ateşte kavurmaya devam edelim.
Tuzu
ve Tereyağınıda ilave edelim ve bir iki
dakika daha kavuralım.
Ardından
soğuk Su ilave edip kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya
başladığında ocağın
altını kısalım
ve 2-3 dakika tencerenin kapağını
kapatmadan kaynatalım. Daha sonra Kapağını
kapatalım ve 1-2 dakika sonra ocağın
altını kapatın.
Ama birdaha Tencerenin Kapağını hiç
açmayın. Pilavımız
kendi sıcaklığı ile suyunu çekecek
ve buharı ile demlenecek, ve sonunda tane
tane olacaktır.
Şimdi
Garnitürümüzü hazırlıyalım.
Bunun
için uygun bir tavaya Garnitürleri ilave
edelim ve biraz su ile haşlamaya
bırakalım. Ara ara karıştıralım,
tuz ve karabiberini ekleyelim. 5-6 dakika kadar haşladıktan
sonra, kapağını kapatın
ve
Tarhana
Çorbasını
yapmaya başlayalım..
Bunun
için Uygun bir tencereye sıvı
yağımızı alalım
ve Salçayı kavurmaya başlayalım.
3-4 dakika kısık ateştde
kavurduktan sonra soğuk su ilave edelim.
Ilk çok su eklemeyin.
Su
soğukken Toz Tarhanayı
ilave edin ve karıştırın.
Çorba
koyulaşmaya başlayınca
biraz daha su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Ama başından ayrılmayın
çünkü taşa
bilir.
Kaynamaya
başlayınca ocağın
altını kısalım
ve kısık ateşte
10 dakika piştikten sonra, Kapağını
Kapatın ve Ocağın
altını söndürün..
Evet
4 Tarifimizide kısa bir süre yaklaşık
1 Saat içinde hazırlamış olduk.
Umarım
Tarifleri beğenmişsinizdir.
Herkese
tekrar Hayırlı Ramazanlar ve Hayırlı
İftarlar diliyorum..
Tarifi
beğendiyseniz Tarif Videomu beğenmeyi,
yorum yazmayı, Tarifi arkadaşlarınız
ile paylaşmayı ve Youtube Kanalıma
abone olmayı unutmayın..
Başka
Tariflerde tekrar buluşmak dileği
ile Hoşcakalın..
Roselady's
Kitchen /
Gülseven'in Mutfağın'dan
Gülseven'in Mutfağın'dan
Selamlar
Kommentare
Kommentar veröffentlichen