Petit
Four's ( Pöti Fur) Tarifi
„Petit
Four“ okunuşu „Pöti Fur“ bir Fransız Tatlısıdır.
Pöti
Fur'un kelime anlamı „Küçük Fırın“ demektir..
19.
Yüzyılda Fransada gazlı Fırınlar yokmuş ve bu nedenle bazı
Fırıncılar Kömürün yüksek yanma sıcaklığından depolanan
ısısından
yararlanmak için kömür yakıtlı tuğla fırınların soğutma
işlemi sırasında bunları yapmışlar...
Bu
Mini Atıştırmalıklar genellikle Yemek sonunda, Çayın veya Kahvenin
Yanında servis edilirmiş.
Bende
Bugün bu Tarifi Gül Reçeli ve Beyaz Çikolata ile hazırladım ve
Iftarda sizinde yapıp yemeniz için, Videosunu çekip paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz..
- Grace (donmuş) Şekerhamurlu küçük Kek
- Sale (Tuzlu)
- Sec (Kuru) Zarif bisküvi
Pöti
Furlarin 3 Çesidi oluyor:
Yapımı
oldukça basit olan bu mini Atıştırmalıkları bende ilk defa yaptım ve
BAYILDIM.
Hem Görüntüsü hem Lezzeti ile Sevdiklerinizi ve
Misafirlerinizi mest edeceğiniz bir Tarif. Üstelik çok basit
Malzemelerden oluşan bu Tatlıyı mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
3
Yumurta Sarısı
3
Yumurta Beyazı
1
fiske Tuz
3
YK Su
½
Çay Bardağından biraz fazla (70 g) Şeker
1
Paket Vanilya Şekeri
½
Su Bardağından biraz fazla (90 g) Un
2
YK Nişasta (20g)
3-4
YK Reçel
100
g beyaz Çikolata
Gıda
Boyası ve
Süslemek
için Şekerlemeler
Yapılışı:
Çırpma
Kabına Yumurta Beyazlarını alalım, bir fiske tuz ve Su ile kar haline
gelene kadar çırpalım. Şekeri ve Vanilya Şekerini azar azar içine
ilave edelim, bir yandanda karıştırmaya devam edelim. Sonra Yumurta
Sarılarını birer birer ekleyelim.
Un
ve Nişastayı içine eleyelim ve bir Spatula veya bir Tahta Kaşık ile yavaşca hamuru katlaya
katlaya karıştıralım.
Tepsiye
yağlı kağıt serelim, varsa 4 köşe Kek Kalıbınız onu üzerine koyun
ve hamuru havasını söndürmeden güzelce yayın ve sonra önceden
ısıtılmış fırında 175 °C 8-10 dakika pişirin..
(Eğer
4 köşe Kek Kalıbınız yoksa yağlı kağıt üzerinde Tepside'de
pişirebilirsiniz, Ben Kalıb'da pişirmeyi tercih ettim, çünkü öyle
biraz daha düzgün oluyor)
Kek
pişince, temiz bir mutfak bezinin üzerine devirelim ve yağlı kağıdı
çıkartalım, soğumaya bırakalım.
Sonra
Keki 4 aynı parçalara keselim.
Her
Katına Reçel sürelim ve Kekleri üst üste sıralayalım..
En
üzerine Reçel sürülmeyecek..
En
üzerine bir Tabak veya benim yaptığım gibi bir Kesme Tahtası koyup
üzerine biraz ağırlık vererek buzdolabına en az yarım saat
dinlenmeye bırakalım
Buzdolabında
dinlenen Kekimizi çıkartıp kenarları yamuk ise düzgün şekilde
keselim ve ekranda gördüğünüz gibi temiz bir Cetvel ile aynı
büyüklüklerde ufak ufak küpler kesin.
Küpleri
istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben Toplamda 16 Küp elde ettim, tanesinin büyüklükleri yaklasik 3cm x 2cm di..
Ben
Beyaz Çikolatayı Benmari usulü Buharda erittim ve içine
Hindistancevizi yağı ekledim, böylelikle daha akışkan ve parlak bir
Çikolata elde etmiş oldum. Bir kısmını Gıda Boyası ile boyadım ve
Küplerin üzerlerine kenarlarından akıtarak sürdüm. Daha sonrada
Şekerlemeler ile süsleyip Servis Tabağıma aldım...
Deniyeceklere Afiyet olsun
Umarım
Tarifi ve Videoyu Beğenmişsinizdir, Beğendiyseniz altda Beğendim
tuşuna basmayı ve hala abone olmadıysanız Kanalıma abone olmayı unutmayın.
Başka
Tariflerde tekrar görüşmek dileği ile Hoşcakalın
Gülseven'in Mutfağın'dan Selamlar
Kommentare
Kommentar veröffentlichen