Fırında Kıymalı Karnıbahar Yemeği Tarifi

Fırında Karnıbahar Yemeği nasıl yapılır?





Kolay Fırın Yemeklerinden olan ve çok az bir miktar Kıyma ile hazırlayabileceğiniz
nefis mi nefis Karnıbahar Yemeği için
gereken Malzemeler:

1 Karnıbahar
3 Yemek Kaşığı (100gr Kıyma)
3 Domates
5-6 Sivri Biber
1 Soğan
2-3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
Sıvı Yağ
Kaynamış Su
Tuz, Karabiber, Şeker



Yapılışını Youtube Kanalımdaki Yayında olan Videodan'da izleyebilirsiniz.



Önce Karnıbaharı ufak parçalara ayırın ve yıkayın.
Uygun bir tencerede Karnıbaharları Tuzlu Suda Makarna haşlar gibi haşlayın..
Çok Yumşamadan alın süzün ve bir Borcama veya başka uygun bir Fırın Tepsisine dökün.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Uygun bir tavada küp küp doğranmış soğanları ve ince ince kıyılmış Sarımsakları kavurmaya başlayın. Bir iki dakika sonra Kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Sivri Biberleride ekleyin, bir iki dakika daha kavurun ve Kabukları Soyulmuş ve ufak ufak doğranmış Domatesleri ve Salçayı ilave edip karıştırın. Tuzunu ve Baharatlarını ayarlayın.
Kaynar Su ilave edin, yaklaşık 300-400 ml .. kısık ateşte bir iki Taşım kaynatın ve Hasşanmış Karnıbaharların üzerine eşit şekilde yayın.
Önceden ıstılmış 200 ° Derecelik Fırında yaklaşık 30-40 Dakika pişirin.

Yanına arzu ederseniz, pirinç Pilavı veya Makarna Servis edebilirsiniz..

Deniyeceklere Afiyet olsun

Başka bir Tariflerde tekrar buluşmak dileği ile Hoşcakalın

Gülseven'in Mutfağı'ndan
kucak dolusu Sevgiler Selamlar


Kommentare