Ev Yapımı Ketçap Tarifi

Ev Yapımı Ketçap Tarifi



Marketlerden aldığınız Ketçapın aynısını evinizde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Hem de katkısız, gerçek domates ile! Ketçap tarifimi mutlaka deneyin !

Malzemelerimiz

Ana Malzemeleri:
500 g Domates
1 Soğan
1 Kırmızı Biber
1 Diş Sarımsak
Su

Baharatları:
3-4 tane Kişniş Tohumu (koriander samen)
3-4 Kimyon tohumu (kümmel samen)
1 Karanfil
1 küçük parça Tarçın Çubugu
3-4 tane Karabiber Tohumu
1 Defne Yaprağı

En son eklenecekler:
½ Tatlı Kaşığı Tuz
½ Çay Kaşığı Nişasta
½ Yemek Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Un
½ Yemek Kaşığı Sirke
1 ½ Yemek Kaşığı Sıvı Yağ (Zeytinyağı)


Yapılışı:



Baharatların hepsini bir ince Naylon Keseye alın ağzını bir iple bağlayın. Veya Benzeri bir Çay Süzgeçinede koyabilirsiniz. Baharatları bir tencereye koyun.

Domatesleri yıkayin 3-4 bölün Tencereye atın, soğan ve sarımsağıda aynı şekilde içine atın
biraz su ile domatesler ve soğanlar yumşayana kadar haşlayın, pişirin

Haşlandıktan sonra Baharat Kesesini çıkartın
El Blenderı ile ilk önce bi çektırın sonra Domatesleri birde Tel Süzgeçten süzün ve bir kaşıkla iyice ezin.

Püreyi tekrar tencereye alın ve içine Tuz, Nişasta, Un, Şeker ve Sirke ekleyin bir taşım daha kaynatdıktan sonra koyulaşınca bitmiş demektirç..
Cam Kavanozlara dökün, ve soguduktan sonra Servis edin..

Deniyeceklere şimdiden Afiyet olsun

Bir Başka Videolu Tarif'de tekrar görüşmek dileği ile Hoşcakalın.

Roselady's Kitchen /
Gülseven'in Mutfağı'ndan
Selamlar Sevgiler



Kommentare