Ev
Yapımı Ketçap
Tarifi
Marketlerden
aldığınız Ketçapın aynısını evinizde yapabileceğinizi
biliyor muydunuz? Hem de katkısız, gerçek domates ile! Ketçap
tarifimi mutlaka deneyin !
Malzemelerimiz
Ana
Malzemeleri:
500
g Domates
1
Soğan
1
Kırmızı Biber
1
Diş Sarımsak
Su
Baharatları:
3-4
tane Kişniş
Tohumu (koriander samen)
3-4
Kimyon tohumu (kümmel samen)
1
Karanfil
1
küçük parça
Tarçın Çubugu
3-4
tane Karabiber Tohumu
1
Defne Yaprağı
En
son eklenecekler:
½
Tatlı Kaşığı
Tuz
½
Çay Kaşığı
Nişasta
½
Yemek Kaşığı
Şeker
1
Çay Kaşığı
Un
½
Yemek Kaşığı
Sirke
1
½ Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ
(Zeytinyağı)
Yapılışı:
Baharatların
hepsini bir ince Naylon Keseye alın ağzını
bir iple bağlayın. Veya Benzeri bir Çay
Süzgeçinede koyabilirsiniz. Baharatları
bir tencereye koyun.
Domatesleri
yıkayin 3-4 bölün Tencereye atın,
soğan ve sarımsağıda
aynı şekilde
içine atın
biraz
su ile domatesler ve soğanlar yumşayana
kadar haşlayın, pişirin
Haşlandıktan
sonra Baharat Kesesini çıkartın
El
Blenderı ile ilk önce bi çektırın
sonra Domatesleri birde Tel Süzgeçten
süzün ve bir kaşıkla iyice ezin.
Püreyi
tekrar tencereye alın ve içine
Tuz, Nişasta, Un, Şeker
ve Sirke ekleyin bir taşım
daha kaynatdıktan sonra koyulaşınca
bitmiş demektirç..
Cam
Kavanozlara dökün, ve soguduktan sonra Servis edin..
Deniyeceklere
şimdiden Afiyet olsun
Bir
Başka Videolu Tarif'de
tekrar görüşmek dileği
ile Hoşcakalın.
Roselady's
Kitchen /
Gülseven'in Mutfağı'ndan
Gülseven'in Mutfağı'ndan
Selamlar
Sevgiler
Kommentare
Kommentar veröffentlichen