Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi 




 Malzemeler:

Malezemeler

Hamuru için:

1 kg Un
1 Yumurta Beyazı
1 Su Bardağı ılık Su
1 Çay Bardağı sıvı Yağ
2 Su Bardağı ılık Süt (400ml)
1 tane Yaş Maya
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Tuz 


Üzeri için:

1 Yemek Kaşığı sıvı Yağ
1 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Yoğurt

Susam ve Çörekotu

Yapılışı: 

Tarifin Yapılışını aşağıdaki Videodan'da izleyebilirsiniz.





Ilk önce Mayayı karıştırma Kabının içine ufalayın, Şekeri ve Suyu ilave edip Mayanın aktif hale gelmesini bekleyin, yani yaklaşık 10-15 dakika kadar bekleyin.
Maya kabarmaya başlayınca, diğer Malzemelerin hepsini katıp hafifden elinize yapışan ama fazlada cıvık olmayan bir hamur yoğurun.
Hamurunuzu bir Saate yakın dinlendirdikten sonra 
isterseniz Hamuru ikiye bölüp iki tane daha küçük Pide yapın 
istersenizde benim yaptığım gibi birtane büyük Pide yapın. 
Yapmak istediğiniz Pide Sayısına göre, Hamurdan Bezeler yuvarlayın ve Tepsiye hafifce elinizle bastırarak Şekil verin, biraz tepside üzerini örtüp dinlendirin.
Dinlenen Hamurlara elinize en iyisi bir Eldiven giyerek Parmak uçlarınızla Pideye istediğiniz Şekli verin ve 
Yumurta Sarısını, Yaığ Yoğurt ile güzelce karıştırın ve bu karışımı bir Fırçayla Pidelerin heryerine sürün.
Üzerlerine Çörekotu ve Susam serpin.
Önceden ıstılmış Fırında 180 °C de üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin. 

Şimdiden Deniyeceklere Afiyet olsun. 

Roseladys Kitchen'den
Gülsevenin Mutfağından 
Selamlar 




Kommentare