Merhabalar Blogsayfama Hoşgeldiniz..
Bugün Sizinle çok basit çok kolay ve çok hafif bir Muhallebi Tarifi Paylaşacağım.
Ramazan Ayının Baş Tacı olan Hurma ile Nefis mi nefis bir Muhallebi Tarifi Arkadaşlar...
Malum Ramazan Ayının gelmesine çok az kaldı ve bende Sizler Iftar sofralarınızda hafif bir Tatlı hazırlayıp tüketin diye Bu Tarifi paylaşmak istedim..
Hem Uzmanlar, hurmanın düzenli bir şekilde tüketildiğinde kalp-damar rahatsızlıkları ve kansere karşı koruyucu olduğunu söylüyor.
Gelelim Tarife
Gerçekten
çok basit çok
çabuk hazırlanıyor
-
500 ml Süt
-
1 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
-
1 Tepeleme Yemek Kaşığı Nişasta
-
½ Paket Vanilya Şekeri
-
½ Çay Bardağı
(50 g) Şeker
-
ve 11-13 Tane Hurma
Yapılışı:
Hurmaların
çekirdeğini çıkarıp rondoya koyalım.
5-6
yemek kaşığı süt ekleyip ikisini birlikte çekelim püre haline
getirelim.
Muhallebisi
için:
Süt, un, nişasta ve Vanilya Şekeri ve normal Tozşekeri tencereye alalım sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Süt, un, nişasta ve Vanilya Şekeri ve normal Tozşekeri tencereye alalım sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Koyulaştığında,
hazırladığımız hurma püresini ekleyip karıştıralım
bir
taşım kaynadıktan sonra kaselere paylaştıralım.
İlk
sıcaklığı çıktıktan sonra dolaba kaldıralım soğusun.
Üzerini
istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Umarım
Tarifi ve Videomu beğenmişsinizdir
Beni
izlediginiz icin Tesekkür ediyorum,
Bu
ve Bunun gibi 10 larca Videolu Tariflerimi izleyebilmek icin lütfen
Youtubede Kanalıma abone olup, videolarimi
beğenmeyi ve Yorum yazmayı
unutmayın.
Haftaya
başka bir Tarifde tekar buluşmak
dileği ile Hoşcakalın.
Roselady's
Kitchen'den
Gülseven'in
Mutfağın'dan
Selamlar
Kommentare
Kommentar veröffentlichen