Hurmalı Muhallebi Tarifi - Sütlü Hurmalı Tatlı Tarifi



Hurmalı Muhallebi Tarifi


Merhabalar Blogsayfama Hoşgeldiniz..

Bugün Sizinle çok basit çok kolay ve çok hafif bir Muhallebi Tarifi Paylaşacağım.

Ramazan Ayının Baş Tacı olan Hurma ile Nefis mi nefis bir Muhallebi Tarifi Arkadaşlar...

Malum Ramazan Ayının gelmesine çok az kaldı ve bende Sizler Iftar sofralarınızda hafif bir Tatlı hazırlayıp tüketin diye Bu Tarifi paylaşmak istedim..

Hem Uzmanlar, hurmanın düzenli bir şekilde tüketildiğinde kalp-damar rahatsızlıkları ve kansere karşı koruyucu olduğunu söylüyor.


Gelelim Tarife




Gerçekten çok basit çok çabuk hazırlanıyor
Gerekli olan Malzemelerimiz ise: (6 Küçük Kase için:)
- 500 ml Süt
- 1 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
- 1 Tepeleme Yemek Kaşığı Nişasta
- ½ Paket Vanilya Şekeri
- ½ Çay Bardağı (50 g) Şeker
- ve 11-13 Tane Hurma
Yapılışı:


Hurmaların çekirdeğini çıkarıp rondoya koyalım.
5-6 yemek kaşığı süt ekleyip ikisini birlikte çekelim püre haline getirelim.
Muhallebisi için:
Süt, un, nişasta ve Vanilya Şekeri ve normal Tozşekeri tencereye alalım sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Koyulaştığında, hazırladığımız hurma püresini ekleyip karıştıralım
bir taşım kaynadıktan sonra kaselere paylaştıralım.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dolaba kaldıralım soğusun.
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.


Deniyeceklere Şimdiden Afiyet olsun


Umarım Tarifi ve Videomu beğenmişsinizdir
Beni izlediginiz icin Tesekkür ediyorum,
Bu ve Bunun gibi 10 larca Videolu Tariflerimi izleyebilmek icin lütfen Youtubede Kanalıma abone olup, videolarimi beğenmeyi ve Yorum yazmayı unutmayın.


Haftaya başka bir Tarifde tekar buluşmak dileği ile Hoşcakalın.


Roselady's Kitchen'den
Gülseven'in Mutfağın'dan
Selamlar









Kommentare