Gül Şekilli Elmalı Tart Tarifi
Annelergünü için veya Sevgililergünü için Harika Sunumu ve lezzetiyle adeta Gönülüllerde Taht kuracak bir Tart Tarifi
Umarım sizde Tarifi beğenirsiniz..
Malzemeler:
Tart
Hamuru
için:
125 g Tereyağı
75 g Şeker
1 Yumurta
200 g Un
50 g öğütülmüş toz Badem
1 fiske tuz
Muhallebisi / Puddingi için:
500 ml Süt
3 Yumurta Sarısı
50 g Şeker
1 Vanilya Çubuğu veya 1 Paket Vanilya Şekeri
40 g Nişasta
Üzeri için:
4-5 Organik Işlenmemiş Kırmızı Elma
50 g Şeker
1 1/2 Tatlı Kaşığı toz Tarçın
birtane Limonun suyu
Ayrica:
1-2 Yemek Kasigi Kayisi Receli
Yapılışı:
Ilk
önce Tartımızın
Hamurunu hazırlayalım, bunun için
bir karıştırma kabına
Yağı, Şekeri,
Yumurtayı, Tuzu, Toz Bademi ve Unu alıp
güzelce yoğuralım. Yoğurduğumuz
hamuru bir Stretç Foliyoya sarıp
en az 30 Dakika Buzdolabında dinlenmeye
bırakalım.
Ardından
Elmaları güzel yıkayalım. Dörde
Bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve ince ince
ya kesme Tahtasında bir bıçak
ile kesin yada düz bir Rendeniz varsa orda Elmaları
rendeleyin.
Rendelediğiniz
Elmaların üzerine , Limon suyunu, Şekeri
ve Tarçını katıp
karıştıralım.
Bu
Karışımı 2-3 dakika kadar Mikro dalga
Fırında haşlayın.
Mikro Dalga Fırınınız yoksa eğer
bir Tavaya biraz Su koyun ve Elmaları sıra
sıra içinde
hafif haşlayın. (Haşlamazsanız,
Elmaları Sararken zorlanırsınız)
Muhallebimiz
için Sütden bir miktar bir Kaba alın.
Sütü Şekeri, Yumurta Sarılarını
ve Vanilyayıda ekleyip ocakta karıştırarak
kaynatalım.
Ayırdığımız
Sütün içine Nişastayı
katıp karıştırın
ve kaynayan Sütün içine ilave edin ve
karıştırın. Bir dakika karıştırarak
kaynatdıktan sonra ocaktan alın.
Tart
Hamurunu Buzdolabından çıkartın,
Unlu Tezgahda Tart Kalbınıza
göre açın, Çatalla
delikler açın ve Muhallebiyi / Puddingi
üzerine dökün, bir kaşıkla
düzleştirin.
Elmalardan
yaprak yaprak alıp kendi etrafında
dolayarak Gül Şekilleri
verip Tartın üzerini komple kaplayın.
1-2
Yemek Kaşığı Kayısı
Reçelini hafif Mikrodalgada ısıtın
ve bir Fırça yardımı
ile Elmaların üzerlerine sürün.
Önceden
ısıtılmış Fırında
180 °C Derecede yaklaşık 25-30 dakika
pişirin,
Tart
soğuyunca üzerine biraz arzunuza göre
Pudra Şekeri Serpin ve Servis edin.
Deniyeceklere
Şimdiden Afiyet olsun.
Tarifi
yapınca Fotografını
çekip Facebook ve Instagramda beni
etiketliyerek paylaşırsanız sevinirim...
Tarifimi
beğenmeyi, paylaşmayı
ve Youtubede Kanalıma Abone
olmayı unutmayın
Arkadaşlar...
Birdahaki
Tarif Videosunda buluşmak dileği
ile Hoşcakalın
Roseladys
Kitchen /
Gülsevenin
Mutfağı'ndan
Selamlar
Kommentare
Kommentar veröffentlichen