Gül Şekilli Elmalı Tart Tarifi

Gül Şekilli Elmalı Tart Tarifi










Annelergünü için veya Sevgililergünü için Harika Sunumu ve lezzetiyle adeta Gönülüllerde Taht kuracak bir Tart Tarifi
Umarım sizde Tarifi beğenirsiniz..


Malzemeler:

Tart Hamuru için:



125 g Tereyağı
75 g Şeker
1 Yumurta
200 g Un
50 g öğütülmüş toz Badem
1 fiske tuz





Muhallebisi / Puddingi için:



500 ml Süt
3 Yumurta Sarısı
50 g Şeker
1 Vanilya Çubuğu veya 1 Paket Vanilya Şekeri
40 g Nişasta

Üzeri için:



4-5 Organik Işlenmemiş Kırmızı Elma
50 g Şeker
1 1/2 Tatlı Kaşığı toz Tarçın
birtane Limonun suyu

Ayrica:
1-2 Yemek Kasigi Kayisi Receli





Yapılışı:





Ilk önce Tartımızın Hamurunu hazırlayalım, bunun için bir karıştırma kabına Yağı, Şekeri, Yumurtayı, Tuzu, Toz Bademi ve Unu alıp güzelce yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru bir Stretç Foliyoya sarıp en az 30 Dakika Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.


Ardından Elmaları güzel yıkayalım. Dörde Bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve ince ince ya kesme Tahtasında bir bıçak ile kesin yada düz bir Rendeniz varsa orda Elmaları rendeleyin.
Rendelediğiniz Elmaların üzerine , Limon suyunu, Şekeri ve Tarçını katıp karıştıralım.
Bu Karışımı 2-3 dakika kadar Mikro dalga Fırında haşlayın. Mikro Dalga Fırınınız yoksa eğer bir Tavaya biraz Su koyun ve Elmaları sıra sıra içinde hafif haşlayın. (Haşlamazsanız, Elmaları Sararken zorlanırsınız)


Muhallebimiz için Sütden bir miktar bir Kaba alın. Sütü Şekeri, Yumurta Sarılarını ve Vanilyayıda ekleyip ocakta karıştırarak kaynatalım.
Ayırdığımız Sütün içine Nişastayı katıp karıştırın ve kaynayan Sütün içine ilave edin ve karıştırın. Bir dakika karıştırarak kaynatdıktan sonra ocaktan alın.


Tart Hamurunu Buzdolabından çıkartın, Unlu Tezgahda Tart Kalbınıza göre açın, Çatalla delikler açın ve Muhallebiyi / Puddingi üzerine dökün, bir kaşıkla düzleştirin.


Elmalardan yaprak yaprak alıp kendi etrafında dolayarak Gül Şekilleri verip Tartın üzerini komple kaplayın.
1-2 Yemek Kaşığı Kayısı Reçelini hafif Mikrodalgada ısıtın ve bir Fırça yardımı ile Elmaların üzerlerine sürün.
Önceden ısıtılmış Fırında 180 °C Derecede yaklaşık 25-30 dakika pişirin,
Tart soğuyunca üzerine biraz arzunuza göre Pudra Şekeri Serpin ve Servis edin.


Deniyeceklere Şimdiden Afiyet olsun.


Tarifi yapınca Fotografını çekip Facebook ve Instagramda beni etiketliyerek paylaşırsanız sevinirim...
Tarifimi beğenmeyi, paylaşmayı ve Youtubede Kanalıma Abone olmayı unutmayın Arkadaşlar...


Birdahaki Tarif Videosunda buluşmak dileği ile Hoşcakalın


Roseladys Kitchen /
Gülsevenin Mutfağı'ndan
Selamlar

Kommentare