Fırında Sebzeli Köfte Tarifi (Ratatoulli) - Kolay Fırın Yemeği
Malzemeler
3-4 Patates7-8 Sivri Biber
1 Kabak
2 Patlıcan
1 Soğan
2 Dis Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Salça
500 g Kıyma
Sıvı yağ
Su
Tuz, Karabiber ve Biberiye
Yapilisi:
Sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyun
Patlıcanları tuzlu suya basın
Soğan ve Sarımsakları ince ince kıyın, kıymaya ilave edin, Tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
Küçük Köfteler yapın
Patlıcanların suyunu sıkın ve Yağlı bir Fırın Tepsisine veya Borcama sırayla dizin
Salça, ve 500 ml kadar (Göz Kararı - Sebzelerinizin yarısına gelecek şekilde ) bir Karıştırma Kabın içerisinde karıştırın, Tuz, Karabiber ve Biberiye ekleyin.
Sebzelerin üzerinden gezdirin.
Önceden ısıtılmış Fırında 200 °C yaklaşık 35-40 Dakika pişirin.
Deniyeceklere Afiyet olsun
Roselady's Kitchen'den
Gülseven'in Mutfağı'ndan
Sevgiler Saygılar
Kommentare
Kommentar veröffentlichen