Sade Pandispanya Tarifi

Sade Pandispanya Tarifi







Malzemeler

6 Yumurta Akı
6 Yumurta Sarısı
1 Fiske Tuz
120 g Şeker ve Vanilya
180 g Un
1 Paket Kabartma Tozu


Yapılışı:


  1. Yumurta Beyazını bir Fiske Tuz ile Kar haline gelene kadar çırpın.
  2. Içerisine azar azar Şekerini ve Vanilyasını ekleyin karıştırın.
    Yumurta Beyazı karışımı uzuyorsa olmuş demektir.
  3. Yumurta Sarılarını yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. En son olarak Un ve Kabartma Tozunu içerisine eleyin
    ve Hava Kabarcıklarını söndürmeden bir Spatula ile katlayarak karıştırın.
    (Videodaki görüntüye aldanmayın, ben videoyu hızlandırdığım için hızlı yapıyor görünüyorum, Siz mutlaka yavaş yavaş hava kabarcıklarini söndürmeden karıştırın! )
  5. Ardından Pişirme Kağıdı ile kaplanmış Kelepçeli Kek Kalıbına döküp önceden ısıtılmış
    170 °C Fırında yaklaşık 35-40 Dakika Pişirin.
  6. Kürdan ile test edin. Eğer Kürdana Hamur yapışıyorsa, biraz daha durması gerek.
    Eğer Kürdana hiç Hamur yapışmıyorsa, olmuş demektir.
  7. Fırından çıkarttığınız Pandispanyayı soğumaya bırakın.
  1. Soğuyan Pandispanyayı istediğiniz sayıda Katlara ister Tel ile ister Bicak yada Ip ile kesin.

Deniyeceklere Şimdiden Afiyet olsun..


Roseladys Kitchen /
Gülsevenin Mutfağindan
Selamlar

Kommentare