Sade
Pandispanya Tarifi
Malzemeler
6
Yumurta Akı
6
Yumurta Sarısı
1
Fiske Tuz
120
g Şeker ve Vanilya
180
g Un
1
Paket Kabartma Tozu
Yapılışı:
- Yumurta Beyazını bir Fiske Tuz ile Kar haline gelene kadar çırpın.
- Içerisine azar azar Şekerini ve Vanilyasını ekleyin karıştırın.Yumurta Beyazı karışımı uzuyorsa olmuş demektir.
- Yumurta Sarılarını yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin.
- En son olarak Un ve Kabartma Tozunu içerisine eleyinve Hava Kabarcıklarını söndürmeden bir Spatula ile katlayarak karıştırın.(Videodaki görüntüye aldanmayın, ben videoyu hızlandırdığım için hızlı yapıyor görünüyorum, Siz mutlaka yavaş yavaş hava kabarcıklarini söndürmeden karıştırın! )
- Ardından Pişirme Kağıdı ile kaplanmış Kelepçeli Kek Kalıbına döküp önceden ısıtılmış170 °C Fırında yaklaşık 35-40 Dakika Pişirin.
- Kürdan ile test edin. Eğer Kürdana Hamur yapışıyorsa, biraz daha durması gerek.Eğer Kürdana hiç Hamur yapışmıyorsa, olmuş demektir.
- Fırından çıkarttığınız Pandispanyayı soğumaya bırakın.
- Soğuyan Pandispanyayı istediğiniz sayıda Katlara ister Tel ile ister Bicak yada Ip ile kesin.
Deniyeceklere
Şimdiden Afiyet olsun..
Roseladys
Kitchen /
Gülsevenin Mutfağindan
Gülsevenin Mutfağindan
Selamlar
Kommentare
Kommentar veröffentlichen