Gülen Yüzler Tarifi


Gülen Yüzler Tarifi








Malzemeler:


9-10 Patates (benim kullandığım Patatesler küçüklerdi..)
3 Yemek Kaşığı Nişasta

3 Yemek Kaşığı Galeta Unu

1 Yumurta

1-2 Yemek Kaşığı Un

ayrıca biraz daha Un, daha sonra hamuru açmak için kullanacağız

Tuz, Karabiber

kızartmak için Çiçek Yağı








Yapılışı:



  1. Patatesleri bir Tencerede haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve ezin
  2. Nişastayı, Galeta Un'u, Yumurtayı ve 1-2 Yemek Kaşığı Un, Tuz ve Karabiberi ilave edip hamur yoğurun
  3. 2 Yaprak Pişirme Kağıdı kopartalım ve biraz Un serperek Fırın Kağıdının arasında Patates harcımızı Merdane ile açalım
  4. Bardak ile Daireler keselim, Pipet ve Kaşık Yardımı ile Yüzlerimize Göz ve Ağız yapalım
  5. Kızgın Yağda, Tavada kızartıp, sıcak sıcak servise sunalım.



Deniyeceklere şimdiden Afiyet olsun



Roselady's Kitchen /

Gülseven'in Mutfağından

Selamlar

Kommentare