Gülen
Yüzler Tarifi
Malzemeler:
9-10
Patates (benim kullandığım Patatesler küçüklerdi..)
3
Yemek Kaşığı Nişasta
3
Yemek Kaşığı Galeta Unu
1 Yumurta
1 Yumurta
1-2
Yemek Kaşığı Un
Tuz,
Karabiber
kızartmak
için Çiçek Yağı
Yapılışı:
- Patatesleri bir Tencerede haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve ezin
- Nişastayı, Galeta Un'u, Yumurtayı ve 1-2 Yemek Kaşığı Un, Tuz ve Karabiberi ilave edip hamur yoğurun
- 2 Yaprak Pişirme Kağıdı kopartalım ve biraz Un serperek Fırın Kağıdının arasında Patates harcımızı Merdane ile açalım
- Bardak ile Daireler keselim, Pipet ve Kaşık Yardımı ile Yüzlerimize Göz ve Ağız yapalım
- Kızgın Yağda, Tavada kızartıp, sıcak sıcak servise sunalım.
Deniyeceklere
şimdiden Afiyet olsun
Roselady's
Kitchen /
Gülseven'in
Mutfağından
Selamlar
Kommentare
Kommentar veröffentlichen