Frambuazlı Kalpli Yaşpasta

Frambuazlı Kalpli Yaşpasta









Malzemeler

Pandıspanya için:
6 Yumurta Akı
6 Yumurta Sarısı
1 Fiske Tuz
120 g Şeker ve Vanilya
180 g Un
1 Paket Kabartma Tozu

Krema için:
750 g dondurlmus Meyve (ben Frambuaz kullandım, isteyen başka Meyvelerdende kullanabilir.
160 g Şeker ve Vanilya
4 Yaprak Sığır Jelatini
3 Kutu (600ml) sıvı Krema (soğuk olmalı)
250 g Mascarpone
3-4 Yemek Kaşığı Krema Sertleştirici

Ayrıca:
Ara Katlara sürmek için Frambuaz Reçeli


Süslemek için:
1 Kutu sıvı Krema (200ml) (soğuk olmalı)
arzuya göre Frambuaz, Pasta Şekerleri, Cikolata File Badem, vs. vs.


Yapılışı:

Pandispanyanın hazırlanışı:


  1. Yumurta Beyazını bir Fiske Tuz ile Kar haline gelene kadar çırpın.
  2. Içerisine azar azar Şekerini ve Vanilyasını ekleyin karıştırın.
    Yumurta Beyazı karışımı uzuyorsa olmuş demektir.
  3. Yumurta Sarılarını yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. En son olarak Un ve Kabartma Tozunu içerisine eleyin
    ve Hava Kabarcıklarını söndürmeden bir Spatula ile katlayarak karıştırın.
    (Videodaki görüntüye aldanmayın, ben videoyu hızlandırdığım için hızlı yapıyor görünüyorum, Siz mutlaka yavaş yavaş hava kabarcıklarini söndürmeden karıştırın! )
  5. Ardından Pişirme Kağıdı ile kaplanmış Kelepçeli Kek Kalıbına döküp önceden ısıtılmış
    170 °C Fırında yaklaşık 35-40 Dakika Pişirin.
  6. Kürdan ile test edin. Eğer Kürdana Hamur yapışıyorsa, biraz daha durması gerek.
    Eğer Kürdana hiç Hamur yapışmıyorsa, olmuş demektir.
  7. Fırından çıkarttığınız Pandispanyayı soğumaya bırakın.
  1. Soğuyan Pandispanyayı istediğiniz sayıda Katlara ister Tel ile ister Bicak yada Ip ile kesin.
Kremanın hazırlanışı:


  1. 600 ml soğuk sıvı Kremayı bir çırpma kabına alıp krema sertleştiricisi ile güzelce çırpıyoruz
  2. Çırptığımız Kremayı başka bir kaba alıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  3. Mascarponeyi biraz Şeker ile çırpıyoruz
  4. Başka ayrı bir kabta buyu çözülen Frambuazları eliyoruz ve bir Tencereye alıp hafif ısıtıyoruz.
  5. Bir yandan 4 Yaprak sığır Jelatinini soğuk suya basıp 10 dakika beklettikten sonra Jelatini sıkıp ılık meyvenin içine karıştırıyoruz.
  6. Meyveli Karışıma Şekeride ilave edelim ve karıştırdıktan sonra Mascarponenin içine dökelim, karıştıralım.
  7. Daha önce çırptığımız Kremayıda içine katıp karıştıralım...

  1. Pandispanyanın ertrafına Kelepçeli Kek Kalıbını koyalım.
  2. Biraz Reçel sürelim ve onun üzerine Kremadan sürelim.
  3. Orta Kat Pandispanyayı yerleştirelim ve bu işlemi Pastamızın her katında uyguluyalım.
  4. Ardından Pastamızı en az 4 Saat Buzdolabına dinlenmeye bırakalım. (Ben bir gece bekletiyorum) Jelatini tamamen donmuş oluyo...
  5. Ertesi gün, Tekrar sıvı Krema çırpıp kenarlarını sıvadıktan sonra geriye kalan Kremayıda sıkma Torbasına koyup Pastanın üzerini sülsledim.
  6. Pasta Şekerlerinden ve kenarlarınıda File Badem ile Süsleyebilirsiniz..



Deniyeceklere Şimdiden Afiyet olsun..


Roseladys Kitchen /
Gülsevenin Mutfağindan
Selamlar

Kommentare