Brokolili Sebze Graten / Brokoli Gemüse Auflauf

Brokolili Sebze Graten




Malzemeler:

  • 1 Brokoli
  • 3-4 Patates
  • 3-4 Havuç
  • arzu ederseniz basşa Sebzelerdende kullanabilirsiniz
  • 400 ml sıvı Krema
  • (isterseniz yarı yarıya Sütde koyabilirsiniz, yani 200 ml Süt / 200 ml Krema) 
  • Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Kekik, Lezzet Tozu
  • rendelenmiş Kaşarpeyniri

Yapılışı:


  1. Brokoliyi yıkayıp ufak parçalara ayırdıktan sonra bir tencerede biraz haşlayın.
  2. Patates ve Havuçlari soyup yıkadıktan sonra iri iri doğradıktan sonra onlarıda isterseniz ayrı ayrı tencerelerde isterseniz bir tencerenin içinde haşlayın.
  3. Haşlanmıç sebzelerin hafif diri kalması gerekiyo, çünkü fırında tekrar biraz daha pişecekler.
  4. Sebzeleri süzdükten sonra bir Borcama dökün.
  5. Bir kaseye sıvı Kremayı Tuz ve Baharatlarla karıştırıp Sebzelerin üzerine gezdirin.
  6. Son olarak rendelenmiş Kaşar Peynirinden biraz üzerine serpin ve
  7. önceden ısıtılmış 200 °C Fırında üzeri kızarana kadar pişirin...

Afiyet olsun
Tarifimi beğendiyseniz lütfen Beğendim Butonuna basmayı ve Kanalıma
abone olmayı unutmayın.

Roseladys Kitchen'den
Gülsevenin Mutfagindan
Selamlar Sevgiler



Brokoli Gemüse Auflauf




Zutaten:

  • 1 Brokoli
  • 3-4 Kartoffel
  • 3-4 Karotten
  • (ihr könnt auch andere Gemüsesorten mit dazunehmen oder ersetzen)
  • 400 ml Schlagsahne
  • (Ihr könnt auch die Sahne zur Hälfte mit Milch ersetzten, 200ml Sahne + 200ml Milch)
  • Salz, Pfeffer und Gewürze (Rote Paprika, Chili, Muskat, Gemüsebrühe usw.)
  • geriebene Käse (z.B. Gouda)

Zubereitung:


  1. Brokoli säubern waschen und dann in einem Topf bissfest garen.
  2. Kartoffeln und Karotten schälen, waschen und in grobe würfel schneiden, entweder einzeln in Töpfen oder zusammen garen.
  3. Das ganze Gemüse in eine Auflaufform geben.
  4. Die Schlagsahne mit Salz und den anderen Gewürzen zusammenrühren.
  5. Über das Gemüse geben.
  6. Zum Schluss noch geriebene Käse streuen.
  7. Und im vorgeheizten Backofen bei 200 °C goldbraun backen.

Guten Appetit

Wenn euch das Video bzw. Rezept gefallen hat, würde es mich
sehr freuen wenn ihr auf „gefällt mir“ drückt und meinen
Youtube Kanal abonniert.

Liebe Grüße aus
Roseladys Kitchen /
Gülsevenin Mutfagi

Kommentare