Firinda Sebzelı Gratin / Gemüseauflauf ( Gratin )

Fırında Sebzeli Gratin





Malzemeler:

500g Patates
2 Soğan
1-2 Havuç
( 2-3 Sivri Biber )
¼ Kereviz
1 avuç Bezelye
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
400 ml Sıvı Krema
3-4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
4 Tatlı Kasşığı Kırmızı Biber
1 Tatli Kaşığı Karabiber
1 ½ Tatli Kaşığı Tuz
arzuya göre başka baharatlardanda koyabilirsiniz

Yapılışı:



Patatesleri soyup aynı kalınlıkta keselim, bir borcama koyalım.
Soğanları Piyaz doğrayalım, Havucu aynı kalınlıkta doğrayalım, Biberleri ve Kerevizleri doğrayalım ve Patateslerin olduğu Borcama koyalım..

Sosu icin
Sıvı Yağ, Krema ve Baharatları bir kabın içinde karıştırıp, Sebzelerimizin üzerine dökelim, karıştıralım.
Bir avuç Bezelyeyide üzerinde gezdirdikten sonra rendelenmiş Kaşar Peynirini serpelim ve önceden ısıtılmış Fırında 200°C yaklaşık 40-45 Dakika üzeri Kızarana kadar pişirin.

Deniyeceklere şimdiden Afiyet olsun


Roseladys Kitchen
Gülsevenin Mutfagindan Selamlar




Gemüseauflauf / Gratin




Zutaten:

500g Kartoffeln
2 Zwiebeln
1-2 Karotten
( 2-3 Paprika )
¼ Selleri
eine Hand voll Erbsen (bei mir waren sie aus der Tiefkühltruhe)
geriebene Käse
400 ml Schlagsahne
3-4 Eßl Sonnenblumenöl
4 TL rote Paprika Gewürz
1 TL Pfeffer
1 ½ TL Salz
nach belieben könnt Ihr auch andere Gewürze mithinfügen

Zubereitung:



Die Kartoffeln schälen und in gleich dicke Scheiben schneiden. Zwiebeln, Karotten, Selleri und Papkrika auch in gleich dicke Scheiben schneiden dazu geben.

Für die Soße
In einem Behälter Sonnenblumenöl, Paprikagewürz, Pfeffer, Salz und Schlagsahne miteinander vermischen und über das Gemüse geben.

Eine Hand voll Erbsen drüber streuen.
Das geriebene Käse auch drüber streuen und im vorgeheizten Backofen bei 200°C ca 40-45 Minuten Goldbraun backen.

Viel Spaß beim Nachmachen und guten Apettit

Liebe Grüße aus
Roseladys Kitchen /

Gülsevenin Mutfagi

Kommentare