Fırında
Sebzeli Gratin
Malzemeler:
500g Patates
2 Soğan
1-2 Havuç
( 2-3 Sivri Biber )
¼ Kereviz
1 avuç
Bezelye
Rendelenmiş
Kaşar Peyniri
400 ml Sıvı
Krema
3-4 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ
4 Tatlı
Kasşığı Kırmızı
Biber
1 Tatli Kaşığı
Karabiber
1 ½ Tatli Kaşığı
Tuz
arzuya göre başka
baharatlardanda koyabilirsiniz
Yapılışı:
Patatesleri soyup aynı
kalınlıkta keselim, bir borcama koyalım.
Soğanları
Piyaz doğrayalım, Havucu aynı
kalınlıkta doğrayalım,
Biberleri ve Kerevizleri doğrayalım ve
Patateslerin olduğu Borcama koyalım..
Sosu icin
Sıvı Yağ,
Krema ve Baharatları bir kabın
içinde karıştırıp,
Sebzelerimizin üzerine dökelim, karıştıralım.
Bir avuç
Bezelyeyide üzerinde gezdirdikten sonra rendelenmiş
Kaşar Peynirini serpelim ve önceden
ısıtılmış Fırında
200°C yaklaşık 40-45 Dakika üzeri
Kızarana kadar pişirin.
Deniyeceklere
şimdiden Afiyet olsun
Roseladys Kitchen
Gülsevenin
Mutfagindan Selamlar
Gemüseauflauf
/ Gratin
Zutaten:
500g Kartoffeln
2 Zwiebeln
1-2 Karotten
( 2-3 Paprika )
¼ Selleri
eine Hand voll Erbsen (bei mir waren
sie aus der Tiefkühltruhe)
geriebene Käse
400 ml Schlagsahne
3-4 Eßl Sonnenblumenöl
4 TL rote Paprika Gewürz
1 TL Pfeffer
1 ½ TL Salz
nach belieben könnt Ihr auch andere
Gewürze mithinfügen
Zubereitung:
Die Kartoffeln schälen und in gleich
dicke Scheiben schneiden. Zwiebeln, Karotten, Selleri und Papkrika
auch in gleich dicke Scheiben schneiden dazu geben.
Für die Soße
In einem Behälter Sonnenblumenöl,
Paprikagewürz, Pfeffer, Salz und Schlagsahne miteinander vermischen
und über das Gemüse geben.
Eine Hand voll Erbsen drüber streuen.
Das geriebene Käse auch drüber
streuen und im vorgeheizten Backofen bei 200°C ca 40-45 Minuten
Goldbraun backen.
Viel Spaß beim
Nachmachen und guten Apettit
Liebe Grüße aus
Roseladys Kitchen
/
Gülsevenin
Mutfagi
Kommentare
Kommentar veröffentlichen