Cheesecake / Käsekuchen

Käsekuchen / Cheesecake







Rezept auf Türkisch 


Hamuru için Malzemeler:                                


125g Tereyağı                                                       
250g Un                                                             
½ Cay Kaşığı Kabartma tozu                                
100g Şeker
1 Fiske Tuz
1 Yumurta

Kremasi icin Malzemeler:                        


5 Yumurta Akı                                   
5 Yumurta Sarısı
1kg Labne Peyniri
60g Nişasta
300g Şeker
Vanilya Aroması veya 1 Paket Vanilyaşekeri
1 Limonkabuğu rendesi

Hazırlanışı:


Tereyağı, Un, Kabartma Tozu, Şeker, Tuz ve Yumurtayı bir kabın içinde yopğrup hamur haline getiriryoruz.
Hamuru bir Foliyonun içine sarıp 30 Dakika kadar Buzdolabında dinlendirin.
Hamuru yuvarlak yağlanmış ve unlanmış Kelepçeli Kek Kalıbımıza göre yuvarlak açıyoruz ve bir Çatal ile birkaç delik açıyoruz..


Iç Harcı:


5 Yumurta Akını 1 Fiske Tuz ile Kar haline getiriyoruz.
Labneyi, Nişastayı, Şekeri, Vanilyayı ve Limonkabuğu Rendesini bir kapta karıştırıyoruz.
Ve Yumurta Aklarını azar azar ilave edip dikkatlice karıştırın.

Hamurun üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında 175°C yaklaşık 65-75 Dakika pişirin.

Cheesecake piştikten sonra kenarlarını bir Biçak ile Kalıbından kenarından ayıralım ve kalıbın içinde soğumaya bırakalım.

Tamamen soğuduktan sonra Pudraşekeri ile süsleyip servis edebilrisiniz.

Deniyeceklere şimdiden Afiyet olsun.


Roseladys Kitchen / Gülsevenin Mutfağı





Käsekuchen


Rezept auf Deutsch: 

Zutaten für Mürbteig:

125g Butter
250g Mehl
1/2 TL Backpulver
100g Zucker
1Prise Salz
1 Ei

Zutaten für die Cremefüllung:

5 Eiweiß
5 Eigelb
1kg Magerquark
60g Speisestärke
300g Zucker
Vanillepaste oder 1 Päckchen
Vanillezucker
1 geriebene Zitronenschale

Zubereitung:


Butter in Stücke schneiden, Mehl, Backpulver, Zucker, Salz und Ei glatt verkneten.
Teig in Folie gewickelt ca. 30 Minuten kalt stellen.
Teig auf bemehlter Fläche rund ausrollen. Eine gefettete und mit Mehl ausgestäubte Springform damit auslegen.
Am Rand auch hochziehen. Boden mit Gabel einstechen.


Füllung:

5 Eiweiß mit Prise Salz zu Schnee schlagen.
Quark, Speisestärke, Zucker, Vanille und Zitronenschale verrühren.
Eiweiß portionsweise unterheben.

Auf dem Teigboden glattstreichen und im vorgeheizten Backofen bei 175°C ca. 65-75 Minuten backen.

Käsekuchen aus dem Ofen nehmen. Mit einem Messer vom Formrand lösen auf einem Kuchengitter in der Springform auskühlen lassen.

Nach dem Erkalten mit Puderzucker verzieren.


Guten Appetit

Roseladys Kitchen / Gülsevenin Mutfagi

Kommentare