Käsekuchen / Cheesecake
Rezept auf Türkisch
Hamuru için Malzemeler:
125g Tereyağı
250g Un
½ Cay Kaşığı Kabartma tozu
100g Şeker
1 Fiske Tuz
1 Yumurta
Kremasi icin Malzemeler:
5 Yumurta Akı
5 Yumurta Sarısı
1kg Labne Peyniri
60g Nişasta
300g Şeker
Vanilya Aroması veya 1 Paket
Vanilyaşekeri
1 Limonkabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Tereyağı, Un, Kabartma Tozu, Şeker, Tuz
ve Yumurtayı bir kabın içinde yopğrup hamur haline getiriryoruz.
Hamuru bir Foliyonun içine sarıp 30
Dakika kadar Buzdolabında dinlendirin.
Hamuru yuvarlak yağlanmış ve unlanmış Kelepçeli Kek Kalıbımıza göre yuvarlak açıyoruz ve bir Çatal ile
birkaç delik açıyoruz..
Iç Harcı:
5 Yumurta Akını 1 Fiske
Tuz ile Kar haline getiriyoruz.
Labneyi, Nişastayı, Şekeri, Vanilyayı ve Limonkabuğu Rendesini bir kapta karıştırıyoruz.
Ve Yumurta Aklarını azar azar ilave
edip dikkatlice karıştırın.
Hamurun üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında 175°C yaklaşık 65-75 Dakika
pişirin.
Cheesecake piştikten sonra kenarlarını bir Biçak ile Kalıbından kenarından ayıralım ve kalıbın içinde soğumaya
bırakalım.
Tamamen soğuduktan sonra Pudraşekeri
ile süsleyip servis edebilrisiniz.
Deniyeceklere şimdiden Afiyet olsun.
Roseladys Kitchen / Gülsevenin Mutfağı
Käsekuchen
Rezept auf Deutsch:
Zutaten für Mürbteig:
125g Butter
250g Mehl
1/2 TL Backpulver
100g Zucker
1Prise Salz
1 Ei
Zutaten für die Cremefüllung:
5 Eiweiß
5 Eigelb
1kg Magerquark
60g Speisestärke
300g Zucker
Vanillepaste oder 1 Päckchen
Vanillezucker
1 geriebene Zitronenschale
Zubereitung:
Butter in Stücke schneiden, Mehl,
Backpulver, Zucker, Salz und Ei glatt verkneten.
Teig in Folie gewickelt ca. 30 Minuten
kalt stellen.
Teig auf bemehlter Fläche rund
ausrollen. Eine gefettete und mit Mehl ausgestäubte Springform damit
auslegen.
Am Rand auch hochziehen. Boden mit
Gabel einstechen.
Füllung:
5 Eiweiß mit Prise Salz zu Schnee schlagen.
Quark, Speisestärke, Zucker, Vanille
und Zitronenschale verrühren.
Eiweiß portionsweise unterheben.
Auf dem Teigboden glattstreichen und im
vorgeheizten Backofen bei 175°C ca. 65-75 Minuten backen.
Käsekuchen aus dem Ofen nehmen. Mit
einem Messer vom Formrand lösen auf einem Kuchengitter in der
Springform auskühlen lassen.
Nach dem Erkalten mit Puderzucker
verzieren.
Guten Appetit
Roseladys Kitchen / Gülsevenin Mutfagi
Kommentare
Kommentar veröffentlichen