Limonlu Pasta Kreması / Muffın dolgu Kreması / (Lemon Curd Basic Recept)

Limonlu Pasta Kreması /
Muffın dolgu Kreması
(Lemon Curd Basic Recept)




Malzemeler:

2 Limon (Kabuğunun rendesi ve suyu)
2 Yumurta
1 Çay Kaşığı Nişasta
85g Şeker
50 g Tereyağı


Yapılışı:

Limonları yıkayın, ve kabuklarını rendeleyin, ardından suyunuda sıkıp bir tencerenin içine alın.
Nişasta, Yumurta ve Şekeride ilave edin, karıştırın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 100 C kadar ısıtın, dikkat edin kesinlıkle kaynamamalı, yoksa Yumurtalar pişer ve krema olmaz!
Koyulaşınca bu karışımı bir başka kaba süzün ve soğumaya bırakın.
Ilıyınca Tereyağınıda ilave edip karıştırın. Sonra kavanozlara doldurup buzdolabına kaldırın.

Bu Kremayı ister Pastalarda ister Cupcakelerde kullanın. Ek olarak Meyvelerle çok hoş bir pasta kreması...


Deniyeceklere şimdiden Afiyet olsun <3

Roseladys Kitchenden
kucak dolusu Sevgiler....





Kommentare