Limonlu
Pasta Kreması /
Muffın
dolgu Kreması
(Lemon Curd Basic Recept)
Malzemeler:
2
Limon (Kabuğunun rendesi ve suyu)
2
Yumurta
1
Çay Kaşığı Nişasta
85g
Şeker
50
g Tereyağı
Yapılışı:
Limonları
yıkayın, ve kabuklarını rendeleyin, ardından suyunuda sıkıp
bir tencerenin içine alın.
Nişasta,
Yumurta ve Şekeride ilave edin, karıştırın.
Kısık
ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 100 C kadar ısıtın,
dikkat edin kesinlıkle kaynamamalı, yoksa Yumurtalar pişer ve
krema olmaz!
Koyulaşınca
bu karışımı bir başka kaba süzün ve soğumaya bırakın.
Ilıyınca
Tereyağınıda ilave edip karıştırın. Sonra kavanozlara doldurup
buzdolabına kaldırın.
Bu
Kremayı ister Pastalarda ister Cupcakelerde kullanın. Ek olarak
Meyvelerle çok hoş bir pasta kreması...
Deniyeceklere
şimdiden Afiyet olsun <3
Roseladys
Kitchenden
kucak
dolusu Sevgiler....
Kommentare
Kommentar veröffentlichen