One Pot / Tek Tencerede Köfteli Makarna
500 g Karisik Kiyma (Dana/Kuzu) isterseniz sadece Dana Eti Kiymasida kullanabilirsiniz..
1 Sogan
1 Dis Sarimsak
Bir Bayat Ekmek (Islatilmis)
Maydanoz, Tuz, Karabiber
Biraz Un
..........................................................................................................................................................
250 g Makarna
350 ml Su
1-2 Domates yada Domates Kurusu
1 Kirmizi Biber
1 Sogan
Zeytin Yagi
Tuz, Karabiber, arzuya göre baska Baharatlardanda koyabilirsiniz.
1-2 Yemek Kasigi Salca
1-2 Defne Yapragi
Ilk önce köfte harcimizi hazirliyoruz bunun icin:
Sogan ve Sarimsagi ince ince kiyiyoruz yarisini kiymanin icine koyuyoruz.
Baharatlari ekliyoruz, tuzunu vs.
Bayat ekmegimizide islatip suyunu siktiktan sonra icine ufaliyoruz. Ve Maydanozlarla birlikte yogurup. Kücük kücük Toplar yuvarliyoruz ve o toplari una buluyoruz.
Bir Tavada biraz Zeytin yagi kizdiriyoruz, Ince kiydigimiz Sogan ve Sarimsagi kavuruyoruz. Yuvarladigimiz köfteleri hafif kizarana kadar kavuralim.
Sonra bir tabaga alalim.
Ayni tavanin icerisine Makarnalarimizi (haslamadan, Cig sekilde),
Ince Kestigimiz Biberimizi, Soganimizi, Defne yapraklarini, Salcamizi , tuzu ve Baharatlari ekliyelim.
Üzerine Suyuda gezdirelim. Ve kaynamaya birakalim.
Kaynamaya baslar baslamaz, köfteleride ilave edelim. Kapagini kapatalim ve kisik ateste Makarnalar pisene kadar Yemek suyunu cekene kadar pisirelim. Arada Dikkatlice Köfteleri bozmadan karistiralim.
Yaklasik 15 dakika sonra Yemegimiz Hazir....
Köftesi icin Malzemeler:
500 g Karisik Kiyma (Dana/Kuzu) isterseniz sadece Dana Eti Kiymasida kullanabilirsiniz..1 Sogan
1 Dis Sarimsak
Bir Bayat Ekmek (Islatilmis)
Maydanoz, Tuz, Karabiber
Biraz Un
..........................................................................................................................................................
250 g Makarna
350 ml Su
1-2 Domates yada Domates Kurusu
1 Kirmizi Biber
1 Sogan
Zeytin Yagi
Tuz, Karabiber, arzuya göre baska Baharatlardanda koyabilirsiniz.
1-2 Yemek Kasigi Salca
1-2 Defne Yapragi
Yapilsi:
Ilk önce köfte harcimizi hazirliyoruz bunun icin:
Sogan ve Sarimsagi ince ince kiyiyoruz yarisini kiymanin icine koyuyoruz.
Baharatlari ekliyoruz, tuzunu vs.
Bayat ekmegimizide islatip suyunu siktiktan sonra icine ufaliyoruz. Ve Maydanozlarla birlikte yogurup. Kücük kücük Toplar yuvarliyoruz ve o toplari una buluyoruz.
Bir Tavada biraz Zeytin yagi kizdiriyoruz, Ince kiydigimiz Sogan ve Sarimsagi kavuruyoruz. Yuvarladigimiz köfteleri hafif kizarana kadar kavuralim.
Sonra bir tabaga alalim.
Ayni tavanin icerisine Makarnalarimizi (haslamadan, Cig sekilde),
Ince Kestigimiz Biberimizi, Soganimizi, Defne yapraklarini, Salcamizi , tuzu ve Baharatlari ekliyelim.
Üzerine Suyuda gezdirelim. Ve kaynamaya birakalim.
Kaynamaya baslar baslamaz, köfteleride ilave edelim. Kapagini kapatalim ve kisik ateste Makarnalar pisene kadar Yemek suyunu cekene kadar pisirelim. Arada Dikkatlice Köfteleri bozmadan karistiralim.
Yaklasik 15 dakika sonra Yemegimiz Hazir....
Kommentare
Kommentar veröffentlichen