Kahvaltilik
kücük Ekmekcikler
(Alman Brötchen/Semmel)
Malzemeler
500
g Un (Type 550)
280
ml Su
15
g Maya
10g
Tuz
Ilk
önce Hamurumuzun Özünü hazirliyacagiz. Bunun icin:
125g
Un, 65ml Su ve 2,5g Mayayi beraber yoguralim. Hic baska un yada su
eklemeden yogurup sicak ortamda (yaklasik 28°C de 30 dakika kadar
dinlendirin)
ve
sonra kalan diger 375g Unu, 430ml Suyu, 10g Tuzu ve 12,5g Mayayi
ekleyip 6-7 dakika yoguruyoruz. Oldukca civik bir hamur oluyor, Civik
olmasi ekmegin daha sonra firinda daha güzel kabarmasini
saglicaktir, oyüzden cok fazla un kullanmayin.
Hamuru
6-7 dakika yogurduktan sonra yine sicak bir ortamda (yaklasik 22°C
de 15-20 dakika kadar dinlendirmeye birakin) ardindan hamuru biraz un
ile ufak kücük bezelere ayirip yuvarlayip tepsiye dizin. Aralikli
bir sekilde dizinki, kabardiklarinda birbirlerine yapismasinlar. Firina sürmeden önce bicakla üzerlerine x yapin...
Önceden
isitilmis firinda yaklasik 180-200°C de yaklasik 30-45 dakika
üzerleri kizarana kadar pisirin.. Firindan cikarinca üzerine nemli
bir bez ile örtün, ve iliyinca direk servis edebilirsiniz.
Simdiden
Afiyet olsun
Roseladys
Kitchen'den
Kucak
dolusu Sevgilerimle
Kommentare
Kommentar veröffentlichen