Kahvaltilik kücük Ekmekcikler (Alman Brötchen/Semmel)

Kahvaltilik kücük Ekmekcikler 
(Alman Brötchen/Semmel)





Malzemeler
500 g Un (Type 550)
280 ml Su
15 g Maya
10g Tuz


Ilk önce Hamurumuzun Özünü hazirliyacagiz. Bunun icin:
125g Un, 65ml Su ve 2,5g Mayayi beraber yoguralim. Hic baska un yada su eklemeden yogurup sicak ortamda (yaklasik 28°C de 30 dakika kadar dinlendirin)

ve sonra kalan diger 375g Unu, 430ml Suyu, 10g Tuzu ve 12,5g Mayayi ekleyip 6-7 dakika yoguruyoruz. Oldukca civik bir hamur oluyor, Civik olmasi ekmegin daha sonra firinda daha güzel kabarmasini saglicaktir, oyüzden cok fazla un kullanmayin.

Hamuru 6-7 dakika yogurduktan sonra yine sicak bir ortamda (yaklasik 22°C de 15-20 dakika kadar dinlendirmeye birakin) ardindan hamuru biraz un ile ufak kücük bezelere ayirip yuvarlayip tepsiye dizin. Aralikli bir sekilde dizinki, kabardiklarinda birbirlerine yapismasinlar. Firina sürmeden önce bicakla üzerlerine x yapin...

Önceden isitilmis firinda yaklasik 180-200°C de yaklasik 30-45 dakika üzerleri kizarana kadar pisirin.. Firindan cikarinca üzerine nemli bir bez ile örtün, ve iliyinca direk servis edebilirsiniz.

Simdiden Afiyet olsun

Roseladys Kitchen'den

Kucak dolusu Sevgilerimle 






Kommentare