Frambuazli Limonlu Tart

Frambuazli Limonlu Tart






Hamur icin:
100 g Tereyagi
60 g Seker
1 Tutam Tuz
200 g Un
1 Yumurta

Kremasi icin:
200 g (almancasi: Schmand) Eksi Krema
200 g (almancasi: Quark) Labne Peyniri
150 g (almancasi: Sahne) Sivi Krema
75 g Seker
4 Yumurta Sarisi
4 Yumurta Beyazi
1 Tutam Tuz
1 Limonkabugu rendesi ve 1-2 Yemek Kasigi Limonsuyu

Üzeri icin:
250 g Frambuaz
1 Paket Vanilya

Yapilisi:

Hamuru icin Tereyagini, Sekeri, Tuzu,Yumurtayi ve Unu bir kabda yoguralim. Ve hamuru folyoyla kaplayip 30 dakika buzdolabinda dinlendirelim.

Kremasi icin ilk Yumurta Beyazlarini bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar cirpalim ve bir kenera koyalim.
Ayri bir kabin icinde diger malzemelerin hepsini, Labne Peyniri, Eksi Kremayi, sivi Kremeyi, Sekeri, Yumurta Sarilarini, ve Limonkabugu Rendesini ve biraz Limonsuyunu katip birgüzel cirpalim. Ve en son Kar haline getirdigiimiz yumurta Beyazlarinida ekleyip güzelce karistiralim.

Üzeri icin: 250 g Frambuazi Vanilya ile püre haline getirelim. Sonra

Hamurumuzu dolaptan cikartalim ve un ile tart kalibimiza büyüküklügüne göre acalim ve tart kalibimiza bir yagli kagit kesip yerlestirelim. Hamuru bir tepsi yada düz tabak yardimi ile kalibimiza alalim üzerini düzeltelim ve bir catalla defalarca delik acip, firinda 200°C de 10 dakika pisirielim. Firindan cikartip Kremayi üzerine dökelim, ve Frambuaz Püresi ile süsleyip, bir kürdan ile sekillendirdikten sonra tekrar firinda yakalsik 30 dakika 180° C pisirelim.

Tamamen sogudugunda, dilerseniz üzerini Pudra Sekeri ile süsleyebilirsiniz..

Simdiden Afiyet olsun

Roseladys Kitchenden

Kucak dolusu Sevgiler



Kommentare