Frambuazli
Limonlu Tart
Hamur
icin:
100
g Tereyagi
60
g Seker
1
Tutam Tuz
200
g Un
1
Yumurta
Kremasi
icin:
200
g (almancasi: Schmand) Eksi Krema
200
g (almancasi: Quark) Labne Peyniri
150
g (almancasi: Sahne) Sivi Krema
75
g Seker
4
Yumurta Sarisi
4
Yumurta Beyazi
1
Tutam Tuz
1
Limonkabugu rendesi ve 1-2 Yemek Kasigi Limonsuyu
Üzeri
icin:
250
g Frambuaz
1
Paket Vanilya
Yapilisi:
Hamuru
icin Tereyagini, Sekeri, Tuzu,Yumurtayi ve Unu bir kabda yoguralim.
Ve hamuru folyoyla kaplayip 30 dakika buzdolabinda dinlendirelim.
Kremasi
icin ilk Yumurta Beyazlarini bir tutam tuz ile kar
haline gelene kadar cirpalim ve bir kenera koyalim.
Ayri
bir kabin icinde diger malzemelerin hepsini, Labne Peyniri, Eksi
Kremayi, sivi Kremeyi, Sekeri, Yumurta Sarilarini, ve Limonkabugu
Rendesini ve biraz Limonsuyunu katip birgüzel cirpalim. Ve en son
Kar haline getirdigiimiz yumurta Beyazlarinida ekleyip güzelce
karistiralim.
Üzeri
icin: 250 g Frambuazi Vanilya ile püre haline
getirelim. Sonra
Hamurumuzu
dolaptan cikartalim ve un ile tart kalibimiza büyüküklügüne göre
acalim ve tart kalibimiza bir yagli kagit kesip yerlestirelim. Hamuru
bir tepsi yada düz tabak yardimi ile kalibimiza alalim üzerini
düzeltelim ve bir catalla defalarca delik acip, firinda 200°C de 10
dakika pisirielim. Firindan cikartip Kremayi üzerine dökelim, ve
Frambuaz Püresi ile süsleyip, bir kürdan ile sekillendirdikten
sonra tekrar firinda yakalsik 30 dakika 180° C pisirelim.
Tamamen
sogudugunda, dilerseniz üzerini Pudra Sekeri ile süsleyebilirsiniz..
Simdiden
Afiyet olsun
Roseladys
Kitchenden
Kucak
dolusu Sevgiler
Kommentare
Kommentar veröffentlichen