Fındıklı Nougatlı Rulo Pasta


Fındıklı Nougatlı Rulo Pasta



Malzemler: 4 Yumurta 100g Şeker 1 Pak. Vanilya 75 g Un 25 g Nişasta 1 Yemek Kaşığı Kakao 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu 50 g öğütülmüş Fındık Kreması için: 125 g Nougat 500 g Mascarpone 250 g Quark (Labne Peyniri) 50g Şeker 100 g Tam bütün Fındık 25g Şeker Pudra Şekeri ve Kakao
Yapılışı:
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
Yumurta akını ve tuzu beyaz kar olana kadar çırpıyoruz.
100 gr Şeker, ve vanilya şekerini çırpın, 3-5 Dakika çırptıktan sonra yumurta akını ilave edin.
Un, nişasta ve kabartma tozu, ve Kakaoyu hamurun içine eleyin. 
Ve kavurduğumuz öğütülmüş fındıkları ekleyin ve hamuru katlayarak spatula ile karıştırın.
Tepsiye yağlı kağıt serin ve kek hamurunu eşit bir şekilde yaydıktan sonra Önceden ısıtılmış fırında pişirin (180° C fırında 15-20 dakika) 
fırından çıkınca hemen temiz şekerli bir mutfak bezine devirip hemen sarın
Bir tavada 25 gr şeker ve Tüm fındıkları ekleyin ve şeker karamelize olana kadar kavurunç
yağlı kağıt üzerinde soğumaya bırakın. 
Üzeri için 10 tane fındık ayırın. Soğumasını bekleyin ve geri kalan fındıkları doğrayın. 
Sıcak su banyosunda benmari usulü koz helvasını (fındık nougatını) eritin. Mascarpone ve quark (labne peynirini) 50 gr şeker, koz helvası ve Kıyılmış fındıkları katıp karıştırın. 
Kremayı soğuyan kekin üzerine yayın ve tekrar rulo haline sarın.
Rulonun üzerini sıvı kremayı çırpıp süsleyin. 
Kakao ve Pudra Sekeri serpin. Fındıklarla süsleyin.
1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra Servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun.

Roseladys Kitchenden 
kucak dolusu 
Sevgiler

Kommentare