Malzemler:4 Yumurta100g Şeker1 Pak. Vanilya75 g Un25 g Nişasta1 Yemek Kaşığı Kakao1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu50 g öğütülmüş FındıkKreması için:125 g Nougat 500 g Mascarpone250 g Quark (Labne Peyniri)50g Şeker100 g Tam bütün Fındık25g Şeker Pudra Şekeri ve Kakao
Yapılışı:Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.Yumurta akını ve tuzu beyaz kar olana kadar çırpıyoruz.
100 gr Şeker, ve vanilya şekerini çırpın, 3-5 Dakika çırptıktan sonra yumurta akını ilave edin.
Un, nişasta ve kabartma tozu, ve Kakaoyu hamurun içine eleyin. Ve kavurduğumuz öğütülmüş fındıkları ekleyin ve hamuru katlayarak spatula ile karıştırın.Tepsiye yağlı kağıt serin ve kek hamurunu eşit bir şekilde yaydıktan sonra Önceden ısıtılmış fırında pişirin (180° C fırında 15-20 dakika) fırından çıkınca hemen temiz şekerli bir mutfak bezine devirip hemen sarınBir tavada 25 gr şeker ve Tüm fındıkları ekleyin ve şeker karamelize olana kadar kavurunçyağlı kağıt üzerinde soğumaya bırakın. Üzeri için 10 tane fındık ayırın. Soğumasını bekleyin ve geri kalan fındıkları doğrayın. Sıcak su banyosunda benmari usulü koz helvasını (fındık nougatını) eritin. Mascarpone ve quark (labne peynirini) 50 gr şeker, koz helvası ve Kıyılmış fındıkları katıp karıştırın. Kremayı soğuyan kekin üzerine yayın ve tekrar rulo haline sarın.Rulonun üzerini sıvı kremayı çırpıp süsleyin.
Kakao ve Pudra Sekeri serpin. Fındıklarla süsleyin.1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.Roseladys Kitchenden kucak dolusu Sevgiler
Kommentare
Kommentar veröffentlichen