Elmali Kek
Malzemeler:
125g
Margarin
125g
Seker
1 Packet Vanilya Sekeri
1 Limonkabugu Rendesi
2 Yumurta
250g
Un
½ Packet Kabartma Tozu
1/8 l Süt
4-5
Elma veya 700g Kayisi, Armut, Seftali, Kiraz, Visne vs.
1
Yemek Kasigi Seker
½
Tatli Kasigi Tarcin
Ince
kiyilmis Badem
Yapilisi:
Margarini
Seker ve Vanilya Sekeri ile Elmikser yada Mutfakrobotu ile güzelce
cirpalim. Yumurtalari ve Limonkabugu rendesini ekleyip tekrar
karistiriyoruz. Sütü azar azar ekledikten sonra Un ve Kabartma
tozunuda ilave edip karistirdiktan sonra. Yaglanmis Kek kalibina
dökün.
Elmalari
soyup her birini 4e bölüp üzerlerini bicakla hafifce keselim.
1
Yemek Kasigi Sekeri ½ Tatlikasigi Tarcin ile karisitirp Elmalarin
üzerine serpelim ve en son olarak Ince kesilmis Bademleri serptikten
sonra Önceden isitilmis Firinda 180 °C de 35-40 dakika kadar
pisirelim.
Soguyunca
dilerseniz pudra sekeri ile süsleyebilirsiniz. Simdiden Afiyet
olsun.
Sevgilerimle
Roselady's
Kitchen
(Gülsevenin
Mutfagi)
Kommentare
Kommentar veröffentlichen