Elmali Kek

Elmali Kek 






Malzemeler:

125g Margarin
125g Seker
1 Packet Vanilya Sekeri
1 Limonkabugu Rendesi
2 Yumurta
250g Un
½ Packet Kabartma Tozu
1/8 l Süt

4-5 Elma veya 700g Kayisi, Armut, Seftali, Kiraz, Visne vs.

1 Yemek Kasigi Seker
½ Tatli Kasigi Tarcin
Ince kiyilmis Badem

Yapilisi:

Margarini Seker ve Vanilya Sekeri ile Elmikser yada Mutfakrobotu ile güzelce cirpalim. Yumurtalari ve Limonkabugu rendesini ekleyip tekrar karistiriyoruz. Sütü azar azar ekledikten sonra Un ve Kabartma tozunuda ilave edip karistirdiktan sonra. Yaglanmis Kek kalibina dökün.
Elmalari soyup her birini 4e bölüp üzerlerini bicakla hafifce keselim.
1 Yemek Kasigi Sekeri ½ Tatlikasigi Tarcin ile karisitirp Elmalarin üzerine serpelim ve en son olarak Ince kesilmis Bademleri serptikten sonra Önceden isitilmis Firinda 180 °C de 35-40 dakika kadar pisirelim.
Soguyunca dilerseniz pudra sekeri ile süsleyebilirsiniz. Simdiden Afiyet olsun.

Sevgilerimle

Roselady's Kitchen

(Gülsevenin Mutfagi)

Kommentare