Cayli
Kek
1
Su Bardagi demli Cay
1
Su Bardagi eritilmis Margarin veya Tereyagi (150g)
3
Su Bardagi Un (370g)
1
½ Su Bardagi Seker (250g)
3
Yumurta
1
Fiske Tuz
1
Tatli Kasigi Toz Tarcin
2 Yemek
Kasigi Kakao
1 Cay
Kasigi Kabartma Tozu
Yapilisi:
- Yumartiyi bir Fiske tuz ve Seker ile güzelce beyazlayana kadar cirpin.
- Margarin ve Cayi ekleyip karistirin
- Ardindan kuru malzemelerimizi Un, Kakao, Kabartma tozu ve tarcini hamurumuzun icine bir elek yardimi ile eleyin, ve karisitirin.
- Yaglanmis ve unlanmis kek kalibina bosaltin
- 180°C firinda 35-40 dakika pisirin.(Kürdan testi yapip öylesi cikarin, cünkü her firin ayni zamanda pisirmeye bilir)
Simdiden
afiyet olsun
Selamlarimla
Roseladys
Kitchen
(Gülsevenin
Mutfagi)
Kommentare
Kommentar veröffentlichen