Ananaslı Yaşpasta

Ananaslı Yaşpasta




Pandispanya icin gerekli olan Malzemeler:
4 Yumurta
1 Fiske Tuz
4 Yemek Kasigi Sicak Su
200g Seker
80 g Un
80 g Nisasta
½ paket Kabartma Tozu

Ic Kremasi icin:
3 kutu sivi Krema (600ml)
3 Yemek Kasigi (Sanaparat) veya 3 Paket Sahnesteif
Vanilya Aromasi veya 2 Paket Vanilya Sekeri
biraz Pudra Sekeri

1 Kutu (Konserve) Ananas
Suyuda Hamurlari hafif islatmak icin gerekli (Atmayin!)
biraz Seker

Disini Süslemek icin:
Ananas dilimleri ve Krema


Yapilisi:
Ilk önce Yumurtalari Tuz, Seker ve sicak Su ile 10-15 dakika kadar cirpiyoruz.
Beyzalasip koyulasana kadar güzelce cirpiyoruz.
Ardindan Un Nisasta ve kabartma tozunu icine eliyoruz ve bir spatula ile hamuru katlayarak kuru malzemeleri yumurtali karisima yediriyoruz.
Pasta Kalibina döküyoruz ve önceden isitilmis 180 °C lik firinda yaklasik 35-40 dakika kadar pismeye birakiyoruz.
Hamuru sogumaya birakiyoruz

3 kutu kremayi bir cirpma kabina alip San Aparat ile veya Sahnesteif ile cirpiyoruz. Icerisine Vanilyayida ekliyoruz ve dilerseniz benim yaptigim gibi birazda Pudra Sekeri ekleyebilirsiniz. Krema koyulasinca, buzdolabina beklemeye aliyoruz. Ve
1 Kutu Ananasi bir yemek Kasigi kadar Seker ile Püre haline getiriyoruz. Pastaninizin üzerini süslemek isterseniz, süsliyeceginiz kadar ananasi kenara koyun.

Pandispanya Keki soguduktan sonra 2 kere kesin 3 Pasta tabani elde edelim .
Pastamizin tabanini Ananaslarin suyundan biraz serpip kekimizi islatalim. Ardindan üzerine biraz kremamizdan sürelim, Kremanin üzerinede ince bir tabaka püreden sürelim. Ikinci pasta tabanini yerlestirelim, ayni asamalari uyguluyalim. Son Pasta Tabanini üzerine yerlestirelim ve Ananas suyundan serpip biraz islatalim, ve kremayi pastanin heryerine sürelim. Biraz Krema sikma Torbasina koyup pastanin üzerlerine süslemeler yapalim. Önceden ayirdigimiz ananas parcalariylada süsleyelim, ve pastamizi en az 2 saat buzdolabinda dinlendirelim.

Simdiden Afiyet olsun

Roseladys Kitchen
Gülsevenin Mutfagindan

Selamlar 



Kommentare