Ananaslı Yaşpasta
Pandispanya icin gerekli olan Malzemeler:
4 Yumurta
1 Fiske Tuz
4 Yemek Kasigi Sicak Su
200g Seker
80 g Un
80 g Nisasta
½ paket Kabartma Tozu
Ic Kremasi
icin:
3 kutu sivi Krema (600ml)
3 Yemek Kasigi (Sanaparat) veya 3 Paket
Sahnesteif
Vanilya Aromasi veya 2 Paket Vanilya
Sekeri
biraz Pudra Sekeri
1 Kutu (Konserve) Ananas
Suyuda Hamurlari hafif islatmak icin
gerekli (Atmayin!)
biraz Seker
Disini
Süslemek icin:
Ananas dilimleri ve Krema
Yapilisi:
Ilk önce Yumurtalari Tuz, Seker ve sicak Su ile 10-15 dakika kadar cirpiyoruz.
Ilk önce Yumurtalari Tuz, Seker ve sicak Su ile 10-15 dakika kadar cirpiyoruz.
Beyzalasip koyulasana kadar güzelce
cirpiyoruz.
Ardindan Un Nisasta ve kabartma tozunu
icine eliyoruz ve bir spatula ile hamuru katlayarak kuru malzemeleri
yumurtali karisima yediriyoruz.
Pasta Kalibina döküyoruz ve önceden
isitilmis 180 °C lik firinda yaklasik 35-40 dakika kadar pismeye
birakiyoruz.
Hamuru sogumaya birakiyoruz
3 kutu kremayi bir cirpma kabina alip
San Aparat ile veya Sahnesteif ile cirpiyoruz. Icerisine Vanilyayida
ekliyoruz ve dilerseniz benim yaptigim gibi birazda Pudra Sekeri
ekleyebilirsiniz. Krema koyulasinca, buzdolabina beklemeye aliyoruz.
Ve
1 Kutu Ananasi bir yemek Kasigi kadar
Seker ile Püre haline getiriyoruz. Pastaninizin üzerini süslemek
isterseniz, süsliyeceginiz kadar ananasi kenara koyun.
Pandispanya Keki soguduktan sonra 2
kere kesin 3 Pasta tabani elde edelim .
Pastamizin tabanini Ananaslarin
suyundan biraz serpip kekimizi islatalim. Ardindan üzerine biraz
kremamizdan sürelim, Kremanin üzerinede ince bir tabaka püreden
sürelim. Ikinci pasta tabanini yerlestirelim, ayni asamalari
uyguluyalim. Son Pasta Tabanini üzerine yerlestirelim ve Ananas
suyundan serpip biraz islatalim, ve kremayi pastanin heryerine
sürelim. Biraz Krema sikma Torbasina koyup pastanin üzerlerine
süslemeler yapalim. Önceden ayirdigimiz ananas parcalariylada
süsleyelim, ve pastamizi en az 2 saat buzdolabinda dinlendirelim.
Simdiden Afiyet olsun
Roseladys Kitchen
Gülsevenin
Mutfagindan
Selamlar
Kommentare
Kommentar veröffentlichen